Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
Kyststreif Aure
Kyststreif Aure.
Photo: Monica Wessel
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Opplev naturens ro i Aure

Aure har en unik kombinasjon av åpent hav, naturskjønne skjærgårder og vakre fjorder. Her er det majestetiske fjell som stuper ned i havet, og det er stille skog og fjellområder. Alt ligger til rette for rekreasjon av kropp og sjel med fiskemuligheter fra båt og land, og fotturer i innbydende natur, sommer som vinter.

Aure har utallige turløyper, her finner man noe for alle. Turene kan være alt fra krevende til lette. Du kan velge utfordrende toppturer eller nyte de utfordrende fjella fra instagramvennlige, lett tilgjengelige utsiktspunkt. Fjordruta- en av landets best tilrettelagte vandreruter går gjennom fjellene i Aure. Ønsker man mere spenning så har Aure har en allsidig fauna med mange jaktbare arter, blant annet en av landets største hjortestammer. Aure er også havørnens rike og daglig kan du oppleve å få se disse flotte fuglene i glideflukt over kysten.

Kråksundet regnes for å være arnestedet til klippfisktilvirkning i Norge. Bakgrunnen for dette er at den første pioneren innenfor kommersiell klippfiskproduksjon i Norge, Jappe Ippe og hans etablering i Kråksundet for over 320 år siden. Aure bærer fortsatt klippfisken i sitt kommunevåpen. Strømsholm fiskeindustri produserer klippfisk av høyestekvalitet og er et naturlig lokalmat valg.

I det kuperte terrenget mellom Dromnesfjæra og Tjeldbergodden ligger det store gravhauger. Her har det vært bosettelse også i bronsealder og vikingetid. Det er ikke vanskelig å forstå at dette var et viktig sted fra gammelt av, med full oversikt over Trondheimsleia i alle retninger. Det er magisk å sitte her i solnedgangen og føle seg som en del av historien.

Aure - Hengekøye
Aure.
Photo: Heidi Brustad
Aure - Ormbostad Gård
Aure.
Photo: Ormbostad Gård
Aure - Ringholmen
Aure.
Photo: Ringholmen
Aure - geit
Aure.
Photo: Monica Ertvaag

Overnatting og spisesteder; Fjordruta (DNT), fiskecamping, glamping og gjestegård

Her ligger mange av de fine DNT-hyttene som er en del av Fjordruta, som starter fra Kristiansund Lufthavn Kvernberget og går gjennom flere kommuner, bl.a. Aure. Se også våre campingplasser, glamping og gjestegård med sine forskjellige tilbud. Streif langs kysten av Aure og opplev lokal kvalitet fra de mange unike medlemmene i Kyststreif.  Kyststreifs medlemmer tilbyr lokal produserte produkter, galleri, museum, gårdsbesøk, jakt og overnatting i alt fra hytter og stabbur, til hengekøye og globe. 

Turtips og aktiviteter i Aure

Se våre tilbud, turtips og aktiviteter som finnes, sjekk også kartet under for å se hvor de ulike stedene ligger i forhold til hverandre. Her er små avstander til store opplevelser!
Aureveka arrangeres årlig i juli, da yrer det av liv rundt om i de små bygdesamfunnene, og lokalt håndverk, tradisjonsmat og kulturarrangementer blir presentert.
Ta kabelferga til Solskjelsøya og tråkk på historisk grunn. Her deltok Harald Hårfagre i avgjørende slag på 860-tallet. Slaga er beskrevet i Snorre-saga og det siste slaget blir regnet som avgjørende for at Harald Hårfagre skulle vinne over småkongene.

Your Recently Viewed Pages