Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search

Fjord Norway Møre og Romsdal SUNNDAL

Vollasetra

  • +47 71676937
  •  /  km From You
Overview

Vollasetra er et praktfullt seteranlegg ved inngangsporten til Trollheimen, som ligger over Vollan Gård i Sunndal. Sunndals svar på Preikestolen; Ekkertinden 1189 moh., Graslitinden 1522 moh. og Kråkvasstinden (Sandåhøa) 1700 moh. er fine toppturer som du når fra hytta. Setra ble bygd ca. 1860. Restaureringsarbeidet ved setra ble startet i 1996 og anlegget ble åpnet for mottak av vandrere samme år. Den ble offisielt åpnet september 2000. I dag består Vollasetra av 4 hus; Selet, Eldhuset, Øyabua og Fjøset.

Selet har 2 rom, soverom med 3 doble senger. Sengene, som er originale, måtte forlenges 30 cm (til 190 cm) for å kunne romme dagens vandrere. Oppholdsrommet inneholder originale møbler og lysovn som det ble kokt mat på.

Eldhuset ble brukt til koking, ysting, kinning og som lager for smør og ost som ikke var tatt ned til gården. I Eldhuset står fortsatt jerngryta som det ble kokt ost i og den flotte lysovnen som gav lys til arbeidet. Huset har doble murer, noe som gir stabil temperatur sommer som vinter. Det er 2 doble senger og 2 enkle senger på soverommet.

Øyabua er siste hus oppbygd på Vollasetra. Bua ble brukt en kort periode fra 1870-årene som seterbu for husmannsplassen Volløyan. Den ble senere brukt sporadisk av samer fram til 1920-tallet. Øyabua har nå 1 dobbelseng og 1 enkelseng. Med sin flotte utsikt og sitt romantiske preg er Øyabua Vollasetras ”suite” hvor enhver kan finne fred i sjelen.

Fjøset på Vollasetra er stort. Det rommet 12 kyr og 6 geiter. Fjøset er restaurert med nytt tak og nytt gulv. Innvendig er fjøset som det var, men med mulighet for overnatting på flatseng når nøden er størst.

Man kan komme til Vollasetra fra 3 retninger; fra Vollan gård går det merket sti (1,5 time) på den gamle seterstien. Turen er noe bratt, men man vinner høyden fort og terrenget er frodig. Det er ikke noen åpne bekker opp lia, så på varme dager bør en ta med med drikke. Fra Storlidalen (Bårdsgården) går det en gammel, delvis merket sti over Svartdalskollen og ned Volladalen. Den gamle merkingen er fortsatt synlig fra foten av Svartdalskollen over høyde 1515 og ned Volladalen. Fra Liabø går det umerket sti opp til Liabøsetra, videre opp til Volladalen og ned forbi Langbakksetra til Vollasetra. Flere fine dagsturer.

Totalt antall sengeplasser: 11. Hytten er selvbetjent og åpen hele året. Fiskekort for området kan kjøpes på Vollan Gård.


  • Last Updated:
  • Source: VisitNordvest
  • fredag
TripAdvisor Reviews
Traveler Reviews in partnership with
Your Recently Viewed Pages