Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search

Fjord Norway Møre og Romsdal SUNNDAL

Vangshaugen

  • Grødalen, Sunndal
  • +47 90547837
  •  /  km From You
Overview
Details

Historiske Vangshaugen ligger ved Storvatnet i Grødalen, rett ved foten av Sunndalsfjellenes høye topper. På turen inn til Vangshaugen, fra Gjøra i Sunndalen, passerer du gamle fjellgarder og mektige fossefall før Grødalen åpner seg med elver, vatn og frodige lier.

Sportsvillaen som er hovedbygget på Vangshaugen ble satt opp av Ethelbert Lort-Phillips i perioden 1910-1911. Dette var en av flere slike villaer som ble oppført, og det er den vel kanskje den gjeveste av alle sammen. 

Kristiansund og Nordmøre Turistforening tok over stedet i 1934, og har utviklet det frem til det prakttunet det fremstår som i dag. 

På Vangshaugen er det i dag flere bygninger som bygger en ramme rundt det historiske hovedhuset. 

Annekset: Dette bygget har to soverom, ett oppholdsrom med kjøkken og en sengehems. Huset brukes som overnattingskvarter for betjening om sommeren og fungerer som selvbetjeningskvarter utenom sommersesong. 

Nerstua: Om sommeren er det her de fleste finner sin seng, det er over 60 sengeplasser her fordelt på 2-, 4-mannsrom og sovesal. Utenom sesongen er det mulig å leie huset til selskap, kurs og konferanseformål. 

Storstua: Vangshaugens festsal. Denne brukes i forbindelse med selskap og arrangement på Vangshaugen. Det er plass til 60 gjester ved bordene, mat serveres fra eget kjøkken. Vangshaugen har alle rettigheter. 

Stabburet: Brukes som overnattingssted i sommersesongen, ligger fint for seg selv rett nedenfor hovedbygningen. 

Litjstua: Brukes også som overnattingssted om sommeren. Fungerer også som nødbu eller ekstra overnattingssted utenom betjent sesong, nøkkel henger da tilgjengelig i annekset. 

Vedskjul: Her finner man selvfølgelig fyringsved, i tillegg er det noen lagerrom og utedo i bygget. 

Låven: Teknisk anlegg og kjølerom er hovedfunksjonen til låvebygningen. 

Naust:  Vangshaugen har robåter, kano og seilbrett til utleie. Disse finner man i naustet. All leie administreres av betjeningen.

I den betjente sesongen tilbyr Vangshaugen 64 senger fordelt på 2-sengs og 4-sengsrom samt sovesal. Sovepose, lakenpose eller sengetøy må medbringes eller leies på hytta.

Vangshaugen har alle rettigheter, og serverer 3 retters middag på kveld. Om du er på tur i området og kun ønsker matservering er det også mulig, vi har enkle retter på dagtid og det er også mulig for dagsbesøkende å kjøpe middag på kveld.

Overnatting kan forhåndsbestilles.

I sommersesongen er det eget vannverk til Vangshaugen, og innlagt vann i hovedhytta og Nerstua (overnattingskvarter). Det er dusjmuligheter for de som ønsker det.

Av aktiviteter kan Vangshaugen tilby bibliotek, robåtutleie, kanoutleie og seilbrettutleie. Å nyte kvelden i tunet, eller ta en gåtur rundt vannet er ikke å forakte.

Det er mulig å ha med hund, to av rommene har bur til hunden. Utover dette skal hunden ikke være i fellesareal, dette grunnet hensyn til allergikere.


  • Last Updated:
  • Source: VisitNordvest

Utendørsaktiviteter

Kano og kajakk
  • Kanopadling
  • fredag
TripAdvisor Reviews
Traveler Reviews in partnership with
Your Recently Viewed Pages