Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search

Fjord Norway Møre og Romsdal SURNADAL

Tverrlihytta - DNT hytte

  • +47 71676937
  •  /  km From You
Overview

Tverrlihytta er del av Kristiansund og Nordmøre Turistforening og Den Norske Turistforening og ligger på 560 meter over havet i fjellet mellom Bæverdalen og Valsøybotten.

Tverrlihytta ble bygget sommeren 1999, og er den nest siste hytta på den sørlige delen av Fjordruta.  Hytta ble bygget med midler fra Olav Thons Stiftelse og tippemidler og ble i sin helhet reist på dugnad av Kristiansund og Nordmøre Turistforenings medlemmer og andre interesserte.

Tverrlihutta har praktfull utsikt mot sør. Hytta er lett tilgjengelig med merket løype fra Sæterbø i Bæverdalen i sør, og det er merket løype fra Valsøybotn i nord. Det er fiskemuligheter i området, blant annet i Tverrlitjønna og Langvatnet. Badekulper i bekken fra Tverrlitjønna. Terrenget rundt hytta er ideelt til skiaktiviteter vinters tid. Tverrlihytta er svært godt egnet til bruk for barnefamilier.

Merking på Fjordruta fra Hardbakkhytta i øst og Jutulbu i vest. Hytta egner seg svært godt som første overnatting fredag kveld på helgetur i trekanten Valsøybotn-Tverrlihytta-Hardbakkhytta-Valsøybotn.

Totalt antall sengeplasser:18 sengeplasser. Hytta er selvbetjent og åpen hele året.


  • Last Updated:
  • Source: VisitNordvest
  • torsdag
TripAdvisor Reviews
Traveler Reviews in partnership with
Your Recently Viewed Pages