Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search

Fjord Norway Møre og Romsdal VESTNES

Tur til Kråkvika friluftsområde

  • +47 70238800
  •  /  km From You
Overview

Turen langs Vestnesstraumen til Kråkvika og Kråkneset er lett tilgjengelig og byr på naturopplevelser med fin utsikt og variert fugleliv. Innimellom kan man se både hjort, ekorn og oter fra stiene. Om høsten kan du finne både blåbær, tyttebær og sopp i skogen ved løypa. Rasteplasser med bålgruer er anlagt. Her beskrives hovedtraseen gjennom friluftsområdet, men det finnes mange avstikkere på skogsstiene rundt. Det er ikke mulig å rote seg bort, ettersom du er nært bebyggelsen samtidig som du er midt i naturen. Start og mål på samme sted. Ta gjerne med fiskestanga!

Rutebeskrivelse

Start ved opplysningssteinen sørøst for Straumsbroa over Vestnesstraumen. Turen går på en smal vei vestover langs Vestnesstraumen og under Vestnesbroa. Offentlig toalett på høyre hånd. Etter ca. 0,75 km kommer du til en liten bro og går inn i Kråkvika friluftsområde. Like over broa innerst i Kråkvika kommer to veier inn fra venstre. Fortsett mot høyre. Etter 1,26 km viser en pil "Bålplass" og peker til høyre mot Kråknesodden. Ved bålplassen er det benker, fint svaberg og gressletter. Når du snur og går tilbake på "hovedveien", følger du denne mot høyre (nord). På høyresida fører en vei til en annen bålplass og en pir hvor du kan prøve fiskestanga. På venstre side av veien for piren finner du Stikk UT!-postkassen på toalettbygningen, og på høyre side ligger en fin gapahuk med grue. Vil du ha en litt lengre tur kan du følge fin grusvei, etter piren, videre langs sjøen innover Flatevågen. Langs veien er det flere benker og bålplasser, og i enden av veien finner du ei fin grindløe med bålpanne. 

Du kan fortsette på venstre side, forbi gapahuken to km innover skogen og snu ved bommen nær det kommunale industriområdet. På veien tilbake finner du en snarvei (sti) på høyre hånd, denne går tilbake til Kråkvika og broen du kom på, og du starten på returen. Etter 2,5 km går det en sti til venstre ned til et lite nes med benker. Til høyre ser du barnehagenes gapahuk, og oppi bakken den eneste elefanten på Vestnes (forbrenningsovnen til tidligere Hellandheimen). Gå tilbake ved toalettet (nå til venstre), og så til høyre for å komme til Vestnes Idrettspark. Da er du tilbake der du startet.

Adkomst og parkering
Denne turen starter ved den midterste broen over Vestnesstraumen, diagonalt over rundkjøringen sett fra Shell i Vestnes sentrum. Koordinatene er: 32 V 0401989 og 6945133. Parkeringsmuligheter i nærheten bl.a. på Kataholmen ved Hurtigbåtkaia og Vestnes stadion. Du kan også starte turen ved inngangen til friluftsområdet, der ligger det en stor parkeringsplass ved Gamle Strandbo på Hellandheimen. Da kjører du ned en bratt bakke ved voksenopplæringa som har gateadresse Myra 21, se merking i kartet.

Fottur: Grønn
Stigning: 22 m


  • Last Updated:
  • Source: VisitNordvest
  • fredag
TripAdvisor Reviews
Traveler Reviews in partnership with
Your Recently Viewed Pages