Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search

Fjord Norway Nordmøre RINDAL

Trollheimen fjellområde

  • Visit Northwest, Rindal
  • +47 70238800
  •  /  km From You
Overview

Trollheimen er et fjellområde mellom Trøndelag og Nordmøre kjennetegnes av variert og frodig landskap med mange forskjellige dyr og planter. Området har rik historie og er fortsatt brukt til beiting, setring, reindrift, jakt og fiske. Kjernen av Trollheimen har status som landskapsvernområde. Slik passer vi på landskapet og planter og dyr som lever der.
Trollheimen er et unikt fjellområde på mange måter. Den ligger i et klimaskille og har særegne geologiske forhold. Dette gir stor variasjon i landskap og naturtyper og stort mangfold av planter og dyr.

Området har blitt brukt av mennesker siden steinalderen og har fortsatt levende kulturlandskap.

Enten du søker ro eller fart kan du finne gode opplevelser her.

Trollheimen gir muligheter for mange ulike opplevelser. Området har lang tradisjon for vandring. Vandrere finner et godt merket rutenett og både betjente og ubetjente steder å spise og overnatte. Det finnes også gode turalternativer om du vil sykle, fiske eller padle.

Trollheimen har mange innfallsporter med flust av merkede turstier som gir gode muligheter for rundturer og lengre turer mellom de mange hyttene som finnes her. Flere plasser i Trollheimen er det fortsatt aktivitet på setrene og du vil som oftest støte på både husdyr og ville dyr om du ferdes i denne mangfoldige og frodige fjellheimen.

Ett rutevalg det er verdt å trekke frem er vandreruta mellom Kårvatn og Innerdalen gjennom Bjøråskaret. Denne ruten blir ofte omtalt som norges vakreste vandrerute og kan by på storslåtte naturopplevelser, rikt dyrelig og mange kulturelle spor fra tidlligere generasjoners levesett. 
Kårvatn er verd et besøk i seg selv - her finner du europas reneste luft og kanskje norges beste fjellutstyrsbutikk bare for å nevne noe.
Det er ingen grunn til å avslutte turen ved ankomst til Innerdalen. Her kan du overnatte på Innerdalshytta eller Renndølssetra, spise ekte seterkost, bestige Innerdalstårnet eller vandre videre til Sunndalsfjella.
Fine fjellvann gir mulighet for fiske, padling og bading og atmosfæren i Innerdalen gir deg lyst til å bare bli der og nyte livet. 

Sunndalsfjella byr på høyfjellsopplevelser, men vil du heller fortsette utover til kysten kan du krysse Surnadalen og fortsette videre på Fjordruta. Den kan ta deg helt til Kristiansund og Kvernberget Lufthavn om du vil.  • Last Updated:
  • Source: VisitNordvest
  • lørdag
TripAdvisor Reviews
Traveler Reviews in partnership with
Your Recently Viewed Pages