Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search

Fjord Norway Møre og Romsdal SURNADAL

Svinvikrunden vandrerute - enkel fottur

  • +47 70238800
  •  /  km From You
Overview

Svinvika er et idyllisk område med mange kulturminner, for eksempel møtes veier fra de siste tre århundrene her. Langs disse veiene kan du gå en merket sti som starter og slutter ved hovedveien i Svinvika.

Turen er svært populær, mye på grunn av kombinasjonen av vakker utsikt og familievennlig terreng. Mange legger turen i tilknytning til åpningstidene i Svinviks arboret, og får med seg hagevandring og kafèliv som en del av opplevelsen.

Den eldste veien snor seg høyt oppe i lia, og forteller om vei- og trafikkforhold som hadde vært utenkelige i dag. Midtveis i turen kan du ta en avstikker og gå ut på Kammen, herfra har du utsikt både innover til Todalsfjella og utover fjorden. Turen er 4,6 km og stigningen er på totalt 120 høydemeter. Dette er en enkel rundtur med grønn gradering.

Slik kommer du deg dit

Turen starter ved parkeringsplassen på øversida av veien ved Svinviks arboret. Herfra er det skiltet inn i skogen som skrår seg innover lia. Dette er den eldste bygdeveien innover mot Todalen. Det er stigning det første stykket, så flatt og nedovebakke. På nedturen kommer veien inn på en grusveg som går opp til Hjellnes. Følg denne nedover til gammelvegen (asfaltert) til Todalen, ta til høyre og følg denne veien langs sjøen tilbake til Svinvika.


  • Last Updated:
  • Source: VisitNordvest
  • torsdag
TripAdvisor Reviews
Traveler Reviews in partnership with
Your Recently Viewed Pages