Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search

Fjord Norway Møre og Romsdal SURNADAL

Surnadalsøra - gammelt bygdesenter

  • Surndadalsøra, Surnadal
  • +47 70238800
  •  /  km From You
Overview

Det gamle bygdesenteret Surnadalsøra er en tidligere bygdeby på Indre Nordmøre. Her ligger husene tett langs en gate som minner om skomakergata, med elven på den ene siden og skogen på den andre. Føl den maritime atmosfæren med arkitektur som er en blanding av gamle skipperhus og funkishus som ble bygget etter brannen i 1938. På folkemunne blir Surnadalsøra kalt for «Kveldsolens rike».

Det er noe eget ved Surnadalsøra. Her er det et pittoresk strandsted, en gammel Ør, hvor elv, fjord, skog og fjell møtes i en frodig symfoni med rik flora og fauna. På Øra har mennesker levd i generasjoner, det er mye tradisjon og bygdehistorie som er knyttet til strandstedet Surnadalsøra.

I dag er det ikke mange forretninger igjen ved det gamle strandstedet, men det er kjent for sitt kunstnermiljø. I gamle Surnadal Billag eller Brannstasjonen som det var i de senere år, er det nå blitt et kunstsenter med mange kunstutstillinger, konserter og revyforestillinger. Den erverdige gamle «Strandagården» med brygge blir i dag benyttet som innkvartering av kunststudenter og kunstnere som stiller ut på Surnadal Billag.

I det gamle Samvirkelaget ligger Surna Kunst og Håndverk. Her har keramiker Marianne Fjærvik sitt verksted hvor hun produserer keramikk med merkevaren «Amfora Design».

Du finner også en restaurant med overnatting her ute. Hammerstuene ligger med flott utsikt fra spisesalen utover elva og sjøen.

Hvert år arrangeres også «Øramartnan» hvor det gamle bygdesenteret kommer til liv, med handel, musikk, mat og bryggedans.


  • Last Updated:
  • Source: VisitNordvest
  • torsdag
TripAdvisor Reviews
Traveler Reviews in partnership with
Your Recently Viewed Pages