Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search

Fjord Norway Møre og Romsdal SUNNDAL

Sunndalsfjella

  • Sunndalsvegen 4, Sunndal
  • +47 90648693
  •  /  km From You
Overview

Sunndalsfjella har fler fjelltopper enn du kan tenke deg og er et eldorado for toppturer både sommer og vinter. Hele 23 av toppene er over 1800 meter og bare navna er nesten nok til å bli litt svimmel; Litjskrymten og Sorskrymten, Storskarhø og Storkalkinn, Tårnet og Storpurka bare for å nevne noen. Krevende oppstigninger belønnes med fantastisk utsikt over fjordlandskapet. Mellom fjelltoppene finner du mer enn 200 isbreer, frodige seterdaler, et utall fjellfiskevann og mange spor fra tidligere tider. Er du heldig kan du oppleve både moskus og villrein i disse traktene.

Mange startpunkter og store vidder gjør at du virkelig kan få følelsen av at det er bare deg og naturen uten menneskeskapte forstyrrelser av noe slag.

Mange av startpunktene er fine opplevelser i seg selv; Gjøra med Åmotan øverst i Sunndalen, fjellveien Aursjøvegen fra Sunndal til Eikesdal.
Sunndal har en fortid som yndet sted for britiske lorder med interesse for laksefiske og jakt. Mange av husene og hyttene de bygde er tatt vare på og er i bruk for dagens turister.

På Gjøra tilbys det mat og overnatting ved Nyheim Lodge. I Grødalen har Kristiansund og Nordmøre Turistforening Vangshaugen som er betjent om sommeren. Litt lenger inne i dalen ligger Alfheim, eid av Sunndal kommune. Denne kan leies via Sunndalsporten på Gjøra.

Ved oppkjøringa til Aursjøvegen, rett etter at du svinger inn til Litjdalen ligger Trædalsstuene og tilbyr god servering med overnattingsmuligheter hos Trædal Hotell og Turistsenter like ved og i Øksendalen finner du Phillipshaugen Lodge hvor Ragni og Asgeir sørger for mat og hvile i en unik atmosfære. Guider kan også ordnes. Spør på overnattingsstedene eller hos turistinformasjonen på Sunndalsøra Hotell.


  • Last Updated:
  • Source: VisitNordvest
  • onsdag
TripAdvisor Reviews
Traveler Reviews in partnership with
Your Recently Viewed Pages