Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search

Fjord Norway Møre og Romsdal RAUMA

Romsdalseggen

 • Havnegata 2, Rauma
 • +47 71223300
 •  /  km From You
Overview
Details

Romsdalseggen er en av verdens vakreste fjellturer (Lonely Planet 2011). Turen går gjennom dramatisk landskap med mange høydepunkter underveis.  Langs eggen har du utsikt til den majestetiske Trollveggen, omringet av flere kjente fjellklassikere.  Romsdalseggen befinner seg midt i blant verdens mest spektakulære kulisser, kun en kort reise fra tindehovedstaden Åndalsnes.

Her kan du laste ned Romsdalseggen brosjyren. 

Turbeskrivelse: 
Turen over Romsdalseggen starter med busstransport fra sentrum av Åndalsnes.
Bussen bringer deg til Isfjorden og videre gjennom flott kulturlandskap til Venjedalssetra. Stien er merket med røde T’er, og starter fra parkeringsplassen hvor bussen stopper. Herfra er det moderat stigning opp Hestheia langs Tverrelva.  I Hestheia er det siste mulighet for å fylle opp drikkeflaskene, så husk dette før du forlater elva.  Oppå flaten deler stien seg, og du skal gå i vestlig retning opp den bratte fjellsiden som tar deg opp på selve Romsdalseggen. Krysset er skiltet og godt merket.

Oppstigningen videre er tung og bratt, men utsikten som venter deg på toppen er vel verdt innsatsen! Fra ryggen ser du nå rett inn i den legendariske Trollveggen, Nord-Europas høyeste loddrette stup – med en forrevet tanngard av trolltinder på toppen. I sørøst ser du inn i Dalsida landskapsvernområde, som strekker seg helt til Dovrefjell og Sunndalsfjella, med Snøhetta som høyeste fjell. Romsdalshorn og Store Venjetind rager som spir mot himmelen. Det er ikke vanskelig å forstå at dette havet av kvasse tinder, egger og ville stup har hatt en dragning på fjellklatrere gjennom flere århundrer. I sørvest ser du Reinheimen nasjonalpark og de kjente tindene Bispen, Kongen og Dronninga. Fra Romsdalseggen har du også utsikt ned i Romsdalen, hvor elva Rauma slynger seg gjennom det frodige landskapet ut til fjorden og Åndalsnes.  

På ryggen mellom Blånebba og Mjølvafjellet kommer et nytt veiskille. Romsdalseggen går til høyre, i nordvestlig retning mot Åndalsnes. Følg ryggen, som etter hvert blir smalere og går ned Halsaskaret. Her er det bratt og partier med enkel klatring. Dette er et av Romsdalseggens smaleste partier. Men ruta er godt sikret med kjettinger, slik at du kommer deg trygt videre til Mjølvafjellet  (1216 m.o.h.). Dette er turens høyeste punkt.  

Ryggen videre blir betydelig bredere, og du får en behagelig nedstigning hele veien til Nesaksla. Underlaget på dette strekket er hovedsakelig stein og fjell. Ved Mjølvaskaret smalner imidlertid eggen inn igjen til en kort, men luftig passasje. Straks etter dette er det et flott fotopunkt.

På Nesaksla ligger steinhytta Ottarbu, hvor du kan søke ly om nødvendig. Herfra gjenstår siste etappe ned Romsdalstrappa (steintrapp) tilbake til Åndalsnes. Dette partiet er relativt bratt, og for mange kan det lønne seg å gå med staver. Obligatorisk fotostopp på utsiktspunktet Rampestreken. Vel nede i Tindehovedstaden finner du et godt utvalg av trivelige spisesteder. Her kan du innta et bedre måltid samtidig som du nyter utsikten over fjord og fjell.   

Turalternativ: 
Romsdalseggen om Høgnosa er en alternativ rute, som unngår de mest luftige partiene over Romsdalseggen. Dette veivalget starter ved stikrysset ved Hestheia, her går du mot nordvest (skiltet Romsdalseggen om Høgnosa) i relativt letgått terreng til Høgnosa. Herfra dreier du i sørvestlig retning opp ryggen til Mjølvaskaret, hvor du igjen møter normalruta over Romsdalseggen. Denne delen av siten går i ur og er derfor krevende. Romsdalseggen om Høgnosa er  lengre enn normalruta, men er et godt alternativ hvis det skulle være mye vind eller tåke oppe på Romsdalseggen. For mer informasjon om denne ruten se romdal.com
 

Nyttig å vite: 
-Romsdalseggen er en krevende tur med 970 høydemeter stigning som krever god form og at du er vant til å ferdes i bratt og ulendt terreng. Vurder derfor din egen og turfølgets form før du legger ut på tur. 
-Romsdalseggen anbefales ikke for barn med mindre de er fjellvante og i over gjennomsnittet god form. 
-Hunder kan tas med på turen, men i de mest utsatte partiene kan hunden trenge assistanse. Hunder skal alltid være i bånd. 
-Sjekk værvarselet på yr.no - Blånebba og Mannen målestasjon i Rauma gir best indiaksjon på været oppe på Romsdalseggen som kan variere mye i forhold til Åndalsnes. Man legger ikke ut på tur om tåken er tett, hvis det er regn og kraftig vind, eller hvis det er meldt tordenvær.
-Ta med kart og kompass. Turkart kan lastes ned på norgeskart.no
-Ta med fulladet telefon - ved ulykker ring 112
-Mellom 15. april og 15. september er det forbudt å tenne bål, grill og engangsgrill i eller i nærheten av skog og annen utmark.
-Gå alltid på opparbeidet sti - dette reduserer slitasjen på sårbar natur. 
-Lukk grinda og vis hensyn til beitedyr i området. Gi ikke mat til husdyr og ta med alt søppel hjem. 
-Vis hensyn til andre om du har med deg drone. 
-Vi fraråder å gå Romsdalseggen utenom sesong. 
-Det finnes ikke toalett lang stien - gå derfor på toalettet før du drar ut. I Åndalsnes finnes det toalett på jernbanestasjonen, Norsk Tindesenter og Rauma kulturhus. 
-Må du på do underveis - gå minimum 50 m vekk fra stien og evt. vannkilder. Grav et hull om du kan og dekk til etterpå. Ta med evt. brukt toalettpapir hjem i en pose e.l.

Husk: all ferdsel skjer på eget ansvar. 

Inntektene knyttet til Romsdalseggen går til drift, vedlikehold og skjøtsel av stien. Ditt bidrag hjelper oss å forvalte Romsdalseggen på best mulig måte - til glede for deg og fremtidige generasjoner. 

Parkering
Ankommer du Åndalsnes med bil, anbefaler vi deg å parkere på langstidsparkeringen v/Isfjordvegen i forkant av turen. Herfra er det 3 minutter å gå til Norsk Tindesenter.​​​​​​ For kart og mer informasjon om parkering i Åndalsnes se tindesenteret.no

Pakkeliste
Sjekk vår anbefalte pakkeliste på tindesenteret.no

 

 


 • Last Updated:
 • Source: VisitNordvest

Generelt

Vanskelighetsgrad
 • Ekspert
Landskap
 • Fjellområde
Årstid
 • Høst
 • Sommer

Utendørsaktiviteter

Fottur
 • Dagsturer (5-11 timer)
 • Merkede turstier
Pris

Price

Description Price*
Voksen Bussbillett 190,00 Pr. person
* Price from

Facts

Effort Level
Expert
Duration
8 timer
Landscape
Mountain area
 • mandag
TripAdvisor Reviews
Traveler Reviews in partnership with
Your Recently Viewed Pages