Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search

Fjord Norway Møre og Romsdal AURE

Nersetra - DNT hytte

  • +47 71676937
  •  /  km From You
Overview

Nersetra er en turistforeningsruta langs den populære Fjordruta - en vandrejuvel der himmel, hav, fjord og fjell møtes. Nersetra ligger vakkert og åpent til med utsikt over Stabblandet og fjellene lenger vest. Har tilsammen 51 sengeplasser.

Nersetra er et større gardsanlegg som ble overtatt av Kristiansund og Nordmøre Turistforening i 2001, og bakgrunnen for overtakelsen var at foreningen ville bruke anlegget som base for Barnas Turlag, og etablere et selvbetjent kvarter på Fjordruta på samme sted. Nersetra består av hovedbygning, stabbur, fjøs, eldhus, redskapshus, smie og sommerfjøs. Hovedbygningen blir brukt av skoleklasser, og det er utarbeidet et ferdig opplegg med natursti.

Området egner seg ellers godt til kortere turer innover på Ertvågøya, f.eks. til Ertvågfjellet (652 m.o.h.), og elva som renner like ved er blitt en yndet leke- og badeplass for barn. Anlegget kan også leies til private sammenkomster. Med løyper fra Imarbu og til Rovangen er stabburet et naturlig stoppested på Fjordruta. Hyttene ligger vakkert og åpent til oppe i lia øst for Grøneng på østsida av Foldfjorden i Aure kommune. Utsikten vestover er vakker; mot Stabblandet og fjellene lenger vest.

Hyttene er låst med standard DNT-nøkkel, som kan fås hos KNTs kontor. Det er også verd å merke seg at dette er det eneste tilbudet på Fjordruta med dusj, som er tilgjengelig i kjelleren på hovedhuset. Nøkkel henger på kjøkkenet i stabburet.


  • Last Updated:
  • Source: VisitNordvest
  • torsdag
TripAdvisor Reviews
Traveler Reviews in partnership with
Your Recently Viewed Pages