Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search

Fjord Norway Møre og Romsdal Averøy

Nasjonal Turistveg Atlanterhavsvegen

  • +47 70238800
  •  /  km From You
Overview

En helt unik veistrekning som fører deg helt ut i selve storhavet. Atlanterhavsvegen ble i 2005 kåret til århundrets byggverk i Norge, og omtales også som verdens vakreste bilreise.

En helt unik vegstrekning som fører deg helt ut i selve storhavet. Atlanterhavsvegen ble i 2005 kåret til århundredets byggverk i Norge, og omtales også som verdens vakreste bilreise. Hele strekningen mellom Bud og Kristiansund er Nasjonal turistveg og på tilsammen 36 km og er en sammenhengende opplevelse av kyst, kultur og historie. Atlanterhavsvegen forbinder Averøy med fastlandet over øyer, holmer og skjær ved hjelp av 8 bruer over en strekning på 8274 meter. Veien ble åpnet i 1989 og er gratis.
Atlanterhavsvegen har status som Nasjonal turistveg. De Nasjonale turistvegene byr på vakre og varierte kjøreturer og gir deg unike kjøreopplevelser. Dette er en vei som ikke bare har til hensikt og ta deg raskest frem.

Kontrastene mellom en tur i glitrende sol en stille sommerdag og en skumsprøytende ferd i storm fra nordvest er utrolige. Bruk nok av tid og alle dine sanser. Opplevelsene knyttet til Atlanterhavsveien gir deg minner for livet! Parker bilen og gå den flotte svevestien på Eldhusøya som er en arkitektonisk perle, enkel å gå for alle og som gir fantasisk utsikt. Eller klatre opp på en haug og nyt salt sjøluft og en storslått utsikt. Enten havet ligger blikk stille eller uværet hersker; her venter store naturopplevelser. Ta gjerne turen til Håholmen, om sommeren går det daglige båtturer fra Atlanterhavsveien. Fisketurer organiseres på Håholmen og Strømsholmen. Flere av overnattingsstedene på Averøy tilbyr fisketurer for små grupper i små fiskebåter med skipper. 


  • Last Updated:
  • Source: VisitNordvest
  • torsdag
TripAdvisor Reviews
Traveler Reviews in partnership with
Your Recently Viewed Pages