Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search

Fjord Norway Møre og Romsdal MOLDE

Molde

  • Torget 4, Molde
  • +47 70238800
  •  /  km From You
Overview

Molde, jazzens og rosenes by! Midt mellom turistattraksjonene Geiranger, Trollstigen og Atlanterhavsvegen ligger fjordbyen Molde, - en trivelig småby med sjarm og atmosfære. Byen ligger sydvent til langs Romsdalsfjorden og er kjent for sine vakre omgivelser og fantastiske utsikt. I over hundre år har Molde blitt betegnet som "Rosenes By" for sine blomstrende og frodige rosehager. Fra midten av juli blomstrer de duftende rosene på Rådhustaket og i Alexandraparken.

Hver sommer arrangeres "Moldejazz" med verdenskjente jazzartister og et yrende folkeliv. Fra tidlig om våren til sent på høsten kjemper Molde Fotballklubb om medalje helt i toppen av Norges elitedivisjon. Hjemmekampene spilles på AKer Stadion, - et av Europas vakreste fotballanlegg, beliggende helt nede ved fjorden. "Bjørnsonfestivalen" trekker årlig internasjonalt anerkjente forfattere til Molde og "Teateret Vårt" har forestillinger året rundt. Storgata er Moldes handlegate og herfra er det kun en liten spasertur til  byens kjøpesenterområde.  

Romsdalsmuseet er et av Norges største folkemuseer med over 40 gamle trehus samlet i et vakkert parkanlegg. Under "Moldejazz" er Romsdalsmuseet friluftsscene for de store utekonsertene. Kongebjørka, stedet hvor Kong Haakon og kronprins Olav søkte tilflukt for tyske bombefly i april 1940, ligger i gåavstand fra Romsdalsmuseet. Fra Torget går det rutebåt (sommer) til idylliske Hjertøya hvor du kan besøke Fiskerimuseet, leie robåt, fiske eller bade i sjøen.

Fra utsiktspunktet Varden (407 moh) kan man beskue det berømte Moldepanoramaet med 222 delvis snøkledde fjelltopper. På klare dager ser man helt til fiskeværet Ona og det fryktede havstykket Hustadvika. Fra Varden går det merkede turstier rett ut i Moldemarka som er en viktig rekreasjonsmulighet for byens besøkende. Fra sentrum tar det mindre enn 10 minutter med bil til Tusten Alpinsenter og Molde Golfklubbs 9-hulls bane. Like i nærheten ligger Skaret Friluftspark med turløyper, gamle bygninger, norske mattradisjoner, hester og geiter, båtutleie og andre aktiviteter.

Molde fikk status som by i 1742. På 18- og 1900-tallet var industri, båtbygging, konfeksjon, handel og turisme viktige sider av næringslivet. En bybrann i 1916 og bombing under 2. verdenskrig la den gamle, idylliske trehusbebyggelsen i Molde i ruiner. Byen er derfor preget av en enkel, ren og funksjonalistisk etterkrigsarkitektur.

Guide på din mobil 
I dette området tilbyr vi audioguide. Last ned appen Voice Of Norway og nyt historiene der du er. Bilder og tekst supplerer det du ser. Kartet gir deg full oversikt. 

 


  • Last Updated:
  • Source: VisitNordvest
  • lørdag
TripAdvisor Reviews
Traveler Reviews in partnership with
Your Recently Viewed Pages