Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search

Fjord Norway Møre og Romsdal SURNADAL

Honnstadknyken i Surnadal

  • Svartvassvegen 1, Surnadal
  • +47 70238800
  •  /  km From You
Overview

Honnstadknyken rager 1071 moh og er et landemerke i Surnadal. På dialekt kalles fjellet bare for Knykjen og de aller fleste surnadalinger med litt friluftsinteresse har vært på toppen. 

Startpunktet for turen er sentrumsnært og gjør dette til en lett tilgjengelig tur for tilreisende. Utiskten på toppen er stor og underveis er det mange idylliske steder egnet for en liten stopp. Turen kan legges om Ranessetra, en gammel steinseter med turbok og trivelig setertun.  

Turen til Knyken er ganske krevende. Ikke fordi det er spesielt bratt, men stigninga er jevn, fordelt over lang avstand. Total stigning er 800 høydemeter og turen er 13 km i alt.

Startpuknt for turen

Starter du ved riksvei 670 kan du følge Mørlinjen helt til startpukntet. Disponerer du egen bil kan du kjøre bomvei opp til Skeisnebba hytteområde. Parker på parkeringsplassen under kraftlinja. I øverkant av parkeringsplassen starter den raude merkinga av Knykstien. Ca et steinkast fra parkeringsplassen kommer du inn på en skogsvei. Følg denne til høyre et lite stykke før du tar til venstre fra skogsveien igjen. Stien går over ei klopp og oppover bakken. Stien er tydelig skilta helt til topps. 

Vil du korte ned litt på lengda, kan du kjøre opp til enden av veien og parkere på anvist plass. Derfra er det også skilta sti - den starter i den krappe venstresvingen før siste bakken opp til parkeringsplassen. 


  • Last Updated:
  • Source: VisitNordvest
  • søndag
TripAdvisor Reviews
Traveler Reviews in partnership with
Your Recently Viewed Pages