Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search

Fjord Norway Møre og Romsdal SURNADAL

Hardbakkhytta

  • +47 71676937
  •  /  km From You
Overview

Hardbakkhytta er eid av Kristiansund og Nordmøre Turistforening (DNT) og ligger omtrent midt i den sørlige Fjordrutetraseen, og er lett tilgjengelig fra Valsøybotn i nord, og fra Bøverdalen i sør, med merkete løyper. Nærmeste hytte i østlig retning er Grytbakksetra ca 5 timer å gå, og i vestlig retning Tverrlihytta, 5 timers tur.

Hardbakkhytta ligger høyt og fritt til ved et lite tjern - og har en fantastisk utsikt i alle retninger: i sør kan man se Trollheimen i vest og Romsdalsfjella i øst. I nord ligger den nordlige delen av Fjordruta, og havet. Hytten ligger omtrent midt i den sørlige Fjordrutetraseen, omtrent 5 timer unna både Grytbakksetra i øst og Tverrlihytta i vest.

Hytten ble bygget i 1998, og Steinbua som ligger ca 60 meter fra hovedhytta ble bygget i 2006. Sistnevnte brukes kun når hovedhytta er full. Tjernet foran hovedhytta er drikkevannskilde, mens dammen ved siden av Steinbua brukes som badeplass.

Hytten er selvbetjent og åpen hele året. Merk likevel at om vinteren kan det være snø så langt som opp til taket, spade finnes da ved inngangen. Totalt antall sengeplasser: 26, 11 på hovedhytta og 12 i Steinbua, samt 3 ekstra soveplasser i stuen.


  • Last Updated:
  • Source: VisitNordvest
  • lørdag
TripAdvisor Reviews
Traveler Reviews in partnership with
Your Recently Viewed Pages