Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search

Fjord Norway Møre og Romsdal Smøla

Gurisentret - Midt-Norges Kultursenter

  • Edøya, Smøla
  • +47 71542600
  •  /  km From You
Overview

Gurisentret er et regionalt kultursenter med arena for utespelet Fru Guri av Edøy, spennende utstillinger og kafè.

Utstillingen "Møter med vinden" handler om vindkraft, mytologi og religionshistorie hvor vinden er brukt som fortellerstemme.

Det siste tilskuddet er Visningssenter for Havbruk, en informativ utstilling om lkasenæringen, laksens biologi, teknologi og forskning. Det er også mulig å kombinere utstillingen med et besøk ute på mærkanten for å se fiskeoppdrett i praksis. Se egen beskrivelse.

Gurisentret har også en stort og flott utendørsamfi hvor forestillingen "Fru Guri av Edøy" spilles hvert år. Som bakteppe for scenen ligger middelalderkirken Edøy gamle kirke og fjord og fjell. Også andre tilstelninger som utendørskino, konserter og andre teaterforestillinger finner sted her (plass til 1000 personer).Kafèen på serverer småretter, hjemmebakte kaker og alltid nykvernet kaffe

Gurisentret er et regionalt kultursenter med utendørs amfiteater, spennende utstillinger og kafé. Utespelet Fru Guri av Edøy er årets høydepunkt, og i 2019 har spelet 25-årsjubileum.

Utstillingen "Møter med vinden" handler om vindkraft, mytologi og religionshistorie hvor vinden er brukt som fortellerstemme. Et godt utgangspunkt for et besøk i vindmølleparken på nordvestsiden av Smøla. 

Havbruk er en utstilling om laksenæringen, laksens biologi, teknologi og forskning. Det er mulig å kombinere utstillingen med et besøk ute til anlegget på Hestøya for å se fiskeoppdrett i praksis. Kunnskapsrike guider viser rundt og besvarer spørsmål. Les mer på www.smolaks.no.

Som bakteppe for Fru Guri av Edøy ligger middelalderkirken Edøy gamle kirke, som er åpen på sommerhalvåret. Det er også fantastisk utsikt over Edøyfjorden og fjellene i nabokommunen Tustna. I amfiet er det arrangementer som utekino, konserter og teaterforestillinger, i tillegg til spelet. Amfiet kan ta rundt 1000 personer avhengig av arrangement.

I Fruen Kafé serveres det middag, småretter, hjemmebakte kaker og nykvernet kaffe. Kaféen er åpen på sommerhalvåret, men leies ut til større og mindre selskaper, kurs og konferanser gjennom hele året. Her er det også mulighet for å leie sykkel, om man vil se mer av øya.

Oppdaterte åpningstider finner du alltid på vår Facebook side.


  • Last Updated:
  • Source: VisitNordvest

Opening hours

All Year
on. to. fr. lø. sø. 13:00–17:00
See All
  • fredag
TripAdvisor Reviews
Traveler Reviews in partnership with
Your Recently Viewed Pages