Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search

Fjord Norway Møre og Romsdal AURE

Fottur til Jørgenvågsalen og Jurtinden

  • Gullsteinsdalen, Aure
  • +47 70238800
  •  /  km From You
Overview

Vakker fjelltur på Tustna. Turen til Jørenvågsalen om Nonshaugvatnet er av mange betegnet som den fineste fjellturen på Tustna. Spesielt flott er det langs ryggen mot Jørenvågsalen med Gullsteinsdalen bratt ned mot øst samtidig som du får den fantastiske utsikten vestover mot Kristiansund. Jørenvågsalen er navnet på hele fjellet, mens selve toppen på 867m heter Jurtinden.

Rutebeskrivelse

Ca 50 fra parkeringsplassen begynner stien opp til Nonshaugvatnet. Fra østenden av vatnet og et stykke opp langs ryggen er det ikke sti, men etter hvert dukker det opp røde merker som leder deg opp til fjellryggen. Videre mot Jørenvågsalen er det merket sti. Turen ned gås langs merket sti ned til Gullsteinskaret og ut dalen. Fra Gullsteinsetra og videre er det traktorvei. Husk å ta av til venstre fra traktorveien ved rødt merke, så du ikke havner ned til Gullstein.

Adkomst og parkering

Følg RV680 over Tustna. Ca 2,5 øst for Coop på Leira tar du av på grusveinen inn Gullsteinsdalen. Følg veien til parkeringsplass som er merket Gullsteinvollen, Gullsteinsdalen


  • Last Updated:
  • Source: VisitNordvest
  • torsdag
TripAdvisor Reviews
Traveler Reviews in partnership with
Your Recently Viewed Pages