Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search

Fjord Norway Romsdal RAUMA

Buss til tur - På fottur fra Trollstigen

  • Åndalsnes - Trollstigen - Åndalsnes, Rauma
  • +47 70238800
  •  /  km From You
Overview

Rundtur med buss Åndalsnes - Trollstigen - Åndalsnes. Bestill din billett online her. 

Trollstigen mest kjent for selve veien opp til Trollstigplatået. Med sine mange hårnålsvinger bukter veien seg oppover fjellsida og på toppen kan du nyte fantastisk utsikt fra det fine anlegget på platået.

Men Trollstigplatået er også et flott utgangspunkt for fine fotturer, og med denne rundturen legger vi opp til at du skal ha god tid til både å nyte utsikten fra Trollstigplatået og til å ta en fottur. Vi anbefaler enten Bispevatnet eller Alnessteinen.

Merk! Fotturen er ikke guidet. Du må selv sørge for å ha nok informasjon om turen og ha med alt du trenger for å gjennomføre den.


Turforslag 1: Bispevatnet

Vanskelighetsgrad: middels (passer for deg i normalt god form og som er vant til å følge merket sti)
Varighet: ca 1 time hver vei (totalt 2 timer aktiv gåtid tur/retur)

Turen starter rett overfor selve Trollstigplatået, ved bru over elva eller like etter brua. Følg vegen 30 m oppover og kryss så vegen. Starten på stien er merket med rød T. Følg bergryggen oppover til det flater litt ut, og du kommer til et lite tjern.

Ta til høyre rundt en hammer, og så videre oppover langs vardet rute. Ca. 100 m etter hammeren går stien til høyre over noen sva, og så oppover gjennom ei ur. Hold til høyre opp en ny rygg, og så til høyre under den neste store ura. Stien følger så fjellryggen oppover, med svakt drag mot høyre.

Oppe ved vatnet kan en fortsette litt oppover til en oppmurt rasteplass ved noen store steiner.
 

Turforslag 2: Alnessteinen

Vanskelighetsgrad: middels (passer for deg i normalt god form og som er vant til å følge merket sti)
Varighet: ca 1 time hver vei (totalt 2 timer aktiv gåtid tur/retur)

Turen starter ca. 10 minutters gange fra Trollstigplatået i retning Valldal. Følg veien mot Valldal til du ser skilting på venstre side av veien.
Til å begynne med går stien langs elva, og går så videre innover mot vatnet. Det er litt utydelig sti etter ca 300 meter, men den blir deretter tydelig hele veien inn til Alnesvatnet.

Etter Alnesvatnet følger du stien som går i venstre kant av Alnesdalen. Etter en liten stigning ligger det en stor stein/klippe på høyrehånd som er en fin rasteplass. Dette er Alnessteinen.

Avgang fra: Åndalsnes stasjon (og fra Åndalsnes Vandrehjem på den tidlige avgangen)
 

Om våre turer

Dette er en “Travel like the locals”-tur – eller på norsk «Reis som de lokale». Disse turer går med ordinære rutebusser, ferger og hurtigbåter, men vi har planlagt reisen for deg slik at du kan konsentrere deg om å nyte turen. Du reiser på egenhånd – det er ingen guide eller turleder med. På de fleste turene må du bytte mellom ulike transportmidler flere ganger, og du er selv ansvarlig for å komme med på neste etappe – på samme måte som de lokale reisende! (Turene er lagt opp slik at busser, ferger og hurtigbåter korresponderer.)

Turene kan ikke bookes på helligdager og i ferieperioder som påske og jul pga. avvikende rutetabeller. Tidtabellen som vises, gjelder for de periodene turen kan bookes.

 


  • Last Updated:
  • Source: VisitNordvest
kr 268,- pr. person voksen

Opening hours

22. juni 2020 – 16. aug. 2020
Daily
See All
  • fredag
TripAdvisor Reviews
Traveler Reviews in partnership with
Your Recently Viewed Pages