Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search

Fjord Norway Møre og Romsdal AURE

Aure

  • Rådhuset, Aure
  • +47 71647400
  •  /  km From You
Overview

Aure har unik tilgang til kombinasjonen - åpent hav, naturskjønne skjærgårdsmiljøer og vakre, lune fjordarmer. Gode fiskemuligheter fra båt og land. Innbydende skog- og fjellområder gir varierte muligheter for turer, sommer som vinter!

Aure har en allsidig fauna med mange jaktbare arter, blant annet en av landets største hjortestammer. Aure er en spennende kystkommune med ny industri basert på petroleumsteknologi og et moderne forretnings- og servicesenter med variert tjenestetilbud.

Tustna i Aure er et spennende øyrike hvor høye fjell stuper rett ned i sjøen. Fjordruta- en av Norges nyeste og best tilrettelagte vandreruter går gjennom bl.a. fjellene på Tustna. Et mylder av øyer, holmer og skjær blir til en vakker skjærgård. Dette er havørnens rike og daglig kan du oppleve å få se en eller flere av disse flotte fuglene i glideflukt over øyene. Øya har også rike bestander av hjort og rådyr, og er et meget godt utgangspunkt for hav- og sjøfiske. Gode fiskevatn med ørret.

Beliggenhet:
Kystkommune nordøstre del av Nordmøre.

Kommunikasjon:
Rv. 660, fergeforbindelse mellom Tømmervåg/Tustna og Seivika/Kristiansund, og til Halsa (E39). Imarsundforbindelsen mellom Tustna og Vinsternes. Bussforbindelser mellom Kristiansund - Aure, samt mellom Kristiansund og Trondheim. Hurtigbåtforbindelse mellom Kristiansund og Trondheim.

Folketall: 3591.

Kommunesenter: Aure

Attraksjoner:
· Aure kirke bygd i 1924, med alterskap fra 1460-årene. Prestegården like ved kirken, bygd i 1826, er ment å være en Norges vakreste.
· Det gamle handelsstedet Lurvika.
· Aursundet, en vakker fjordarm.
· Foldfjordstraumen, en sterk saltvannsstrøm.
· 300 km strandlinje med vakker skjærgård, store skogs og fjellområder med rikt dyreliv (hjort/ elg/ rådyr). Gode muligheter for sjø- og havfiske, gode fiskevatn.
· På Tustna finner vi markante og særpregede kystfjell 400 - 900 m.o.h. Sjøbruksmuseum. Rike bestander av hjort, rådyr og havørn. Meget godt utgangspunkt for hav- og sjøfiske. Gode fiskevatn med ørret.
. Jutulholet. En stor fjellhule. Det går merket sti fra Finnset til fjellhula og til restene etter et tysk støttepunkt fra 2. verdenskrig.
Spesielt:
· Tjeldbergodden Industriområde, terminal, foredlingsanlegg for olje/gass.
· Fjordruta - Kristiansund og Nordmøre Turistforenings vandrerute over fjord og fjell.

Reiseliv/handel/service:
· Hytteanlegg, utleie av hus, hytter, rorbuer. Kafeer, gjestebrygger. Butikksenter, bank. Forretninger interiør/ bilrekvisita/klær/sko/verktøy/reiser m.m.
· Kulturbasert reiseliv koblet til temaprogram på gjestegård. Arrangør av tematurer med hurtigruten, bussturer i Norge og Europa.
· Kystkulturanlegg med kursfasiliteter/ selskapslokaler/ restaurant og rorbuanlegg/ hav- og sjøfiske.
· Handelssenter på Leira med dagligvarer og flere spesialforretninger. Kafeer, grillkiosk.
· Ringholmen Sjøhus - restaurant- og overnattingsbedrift hvor fiskeværets særegne historie og atmosfære lever videre.


  • Last Updated:
  • Source: VisitNordvest
  • torsdag
TripAdvisor Reviews
Traveler Reviews in partnership with
Your Recently Viewed Pages