Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
Fjord Norway Møre og Romsdal MOLDE

Redaktøren

Overview

Media, politikk og en kjærlighetshistorie

Glem Bjørnson og nasjonalromantikken. Eller forresten, ikke helt. Ikke glem, Bjørnson! I sin tid var han en viktig politisk aktivist og samfunnsdebattant. I 1875 skrev han Redaktøren. Hva sier det oss i dag?

Bjørnson våkner opp til valgkamp 2021. Influensere, sosiale media og den fjerde statsmakt, skittkasting og konspirasjonsteorier – hvem har makt – og hvordan får de det? Og det største av alt – kjærligheten – overlever eller overvinner den jakten på flest klikk? Debatten om sosiale forskjeller, skatter og avgifter, miljø, innvandring og distriktspolitikk er iblandet politisk taktikk og går under beltestedet på politiske motstandere og over hodet på velgerne. Hvem tar skittentøysvasken etter årets valgkamp? 

Med Redaktøren ville Bjørnson «reise ’det etiske ansvar innen politikken’ og til advarsel fremstille ’et mænneske, som i politiken har tabt sit sit mænneske’». Politikk og presseetikk står sentralt i dette dramaet som har sitt startpunkt i et kjærlighetsforhold som ikke kan godtas. Er det verdt å stå for sitt politiske engasjement når presset fra media blir for stort? Overlever kjærligheten pressens krasse personangrep? 

Forestillingen tilbys til videregående skoler i Ålesund (Fagerlia), Molde og Kristiansund i samarbeid med Den kulturelle skolesekken.

  • Last Updated: 12.07.2021
  • Source: VisitNordvest
Dates

ti. 7. september 2021 18:00

to. 16. september 2021 19:30

to. 23. september 2021 19:30

fr. 24. september 2021 19:30

lø. 25. september 2021 18:00

See All
Redaktøren
Your Recently Viewed Pages