Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
Fjord Norway Romsdal MOLDE

BJØRN & BRITT // SYD

Overview

Bjørn Tomren og Åse Britt Reme Jakobsen har de siste årene gjort seg bemerket for sine slående vokalprestasjoner og allsidige virtuose fremføringer. En konsert med musikerduoen rommer alt fra dunkel americana, tostemt jodling, strupesang, folketoner og Whitney Houston!

I fjor høst kom Bjørn Tomrens debut album, Bad Science Fiction, hvor Jakobsen er sterkt medvirkende. Bergens Tidendes anmelder skrev at "Albumet er nemlig så rikt på stemning og sjel at det føles som om man kan drukne i bildene Tomren maler frem, om det ikke hadde vært for de mange lysglimtene av håp som får mørket til å sprekke. Akkurat det vi trenger i disse tider." Og Tor Hammerø i Romsdals Budstikke og Nettavisen oppsummerte anmeldelsen med at "Tomren er en historieforteller fra øverste hylle. Han er en observatør som tar med seg livserfaringene sine inn i et univers som inspirerer til å åpne sansene på fullt gap. I hans ofte mørke, men samtidig humoristiske betraktninger ligger det livsvisdom som strekker seg et godt stykke forbi den gjennomsnittlige låtskriver både her til lands og langt bortenfor både Tuva og sikkert Uruguay også."

Bjørn Tomren er kanskje mest kjent fra den absurdistiske Andy Kaufman-inspirerte jodleduoen Polkabjørn & Kleine Heine, men spiller også med Ragnar Hovland i Hovland & Tomrens Pop-orkester, og bandet Kniven På Strupen, sammen med Ole Paus og Heine Bugge, har fortsatt uregelmessige konserter. I 2017 deltok han i VM i strupesang i Tuva, Sør Sibir, og bragte hjem en bronsehest. I 2018 underviste han sang på Steve Earles Camp Copperhead i New York og i 2019 havnet ble han avbildet på et Sør Koreans frimerke. Tomren innehar også verdensrekorden i flest forseringer av Norge på langs (i kajakk, til fots, på ski og i robåt).

Åse Britt Reme Jakobsen er aktuell som vokalist i det bejublede Chinatown Blues Band, hvis debut plate fikk terningkast 6 i BA og i Dagsavisen. Hun er også frontfigur i Bergen Bonanza og samarbeider for tiden tett med HP Gundersen på ulike musikalske prosjekter.

  • Last Updated: 13.09.2020
  • Source: VisitNordvest
Dates

fr. 25. september 2020 20:00 21:30

See All
BJØRN & BRITT // SYD
Your Recently Viewed Pages