Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
Fjord Norway KRISTIANSUND

Beethoven på biblioteket i Kristiansund

Overview

Det er 250 år siden Ludwig van Beethoven kom til verden. Allerede i sin levetid oppnådde han legendestatus, og han regnes i dag som et av de største musikalske genier verden noen gang har sett. Nå kan vi ønske velkommen til et kåseri om Beethoven på Kristiansund bibliotek, en passende oppvarming til Beethoven-konserten med Operaens Sinfonietta i Festiviteten samme ettermiddag.

I kåseriet vil professor Per Dahl se på hvordan Beethoven representerer et stort skille i vår musikkhistorie. Han tar utgangspunkt i Beethoven som den første frie kunstner og ideal for romantikkens forestilling om kunstnergeniet, og kommenterer hvordan litteraturen om Beethoven ble normsettende for omtalene av andre komponister. Foredraget vil bli krydret med musikkeksempler som viser Beethovens utvikling og hans egenart.

Per Dahl er professor ved Fakultetet for utøvende kunstfag, Universitetet i Stavanger og fagkonsulent for Norsk lydinstitutt. Han har vært musikkritiker i Stavanger Aftenblad og gitt en rekke populærvitenskapelige foredrag (Lyttekurs, Klingende kåserier) og skrevet en rekke vitenskapelige artikler og bøker, sist: Utøverkunnskap (Cappelen Damm Akademisk 2019)

  • Last Updated: 15.10.2020
  • Source: VisitNordvest
Dates

lø. 7. november 2020 14:00 15:00

See All
Beethoven på biblioteket i Kristiansund
Your Recently Viewed Pages