Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
Fjord Norway Romsdal MOLDE

Arild Andersen Group med gjest Karin Krog

Overview

Arild Andersens nye supergruppe skal lede publikum gjennom Moldejazz’ 60-års jubileumskonsert i Bjørnsonhuset på festivalens åpningsdag. I tillegg vil årets Artist in Residence Karin Krog slutte seg til bandet i utvalgte låter.

Karin sang også på den første jazzfestivalen i Molde i 1961 – for en fullsatt Revehall, med Kjell Karlsens orkester, og har siden gjestet Molde en rekke ganger. På jubileumskonserten vil publikum få et gjenhør med noe av det hun sang i Revehallen for 59 år siden.

Allerede på Karins innspilling av Break of Day in Molde fra 1969 spilte Arild Andersen bass, og i løpet av åra har han gjort nærmere femti konserter i byen. Ingen har spilt flere ganger på Moldejazz enn Arild, og det gjennom en periode på mer enn femti år. Mange av konsertene står som merkesteiner i Moldejazzhistorien.
Hvis noe kan kalles supergruppe i norsk jazz, må det være bandet Arild Andersen stiller med i år. En virtuos og ekspressiv saxofonist i ferd med å legge verden for sine føtter, pianojazzens førstelyriker og en bass/trommer-duo som oser av sofistikert eleganse, fantasi og trøkk. Supergrupper blir ikke suprere enn dette. Panegyriske omtaler som disse er for en gangs skyld på sin plass:

«For ein kvartett! Marius Neset er alt ei superstjerne..og Arild Andersen ikkje noko mindre, der han losar bandet gjennom dei nydelegaste ballader og dei villaste orkanar. (Voss) Fantastisk konsert av fire musikalske trollmenn (Lillehammer). Men i kveld er vi ett, forent gjennom Arild Andersens musikk, framført av en kvartett som setter fyr og flamme i musikken, gjennom musikken og ut av musikken (Victoria)

En jubileumskonsert å glede seg til, der fabelaktige utøvere serverer et utvalg melodier fra ulike epoker i festivalens og musikernes historie, bundet sammen av Arild Andersens kommentarer. Det blir en festaften, både for folk som har fulgt festivalen siden starten, og for de som er kommet til seinere.

Arild Andersen – bass, Marius Neset – saxofon, Helge Lien – piano, Håkon Mjåset Johansen – trommer, Karin Krog – vokal

Hold avstand
Praktiser god hånd- og hostehygiene
Desinfiser hender på vei inn- og ut av konsertlokalet
Respekter festivalens retningslinjer
Er du syk, blir du hjemme
Vær kul og vis hensyn!

Innslipp ca 45 min før konsertstart. Ha billett klar for scanning.
På grunn av avstandsregler må publikum forholde seg til plassen som er kjøpt og ikke flytte seg i salen.
Salen er lagt opp til at alle må holde 1 meter avstand.

Ved kjøp av ledsagerbillett kontakt support@hoopla.no

  • Last Updated: 02.06.2020
  • Source: VisitNordvest
Dates

ma. 13. juli 2020 18:00 19:30

See All
Arild Andersen Group med gjest Karin Krog
Your Recently Viewed Pages