Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
Vinter
Vinter.
Photo: Eline Karlsdatter Fladseth
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Er du klar for kuldegrader, puddersnø og roser i kinnene? Når gradestokken kryper nedover, snøen ligger som et hvitt teppe og dagene blir lysere får vi lyst til å være ute. Ja visst byr Nordvest på spektakulære toppturer, men vi har så mye mer! Vi har samlet sammen ulike vinteraktiviteter som du kan gjøre alene, sammen med familien eller en venn. 

Over 500 høydemeter med bynær frikjøring  

Tusten skiheiser ligger kun 10 minutter fra Molde sentrum og en time kjøring fra Kristiansund. Skianlegget byr på både familievennlig bakke og fantastiske frikjøringsmuligheter. Her finner du terrengpark med 3 store hopp og flere rails. Skitrekkene har en nedfartslengde på 3400 meter fordelt på 10 nedfarter. Ta langheisen helt til topps og nyt utsikten, her får du god oversikt over Molde-panoramaet med 222 fjelltopper! I den store skikroa serverer de hjemmelaget mat, og her kan du også leie utstyr og delta på skiskole. Det moderne snøproduksjonsanlegget dekker 4 bakker og sørger for mer stabile forhold. Se Tusten.no for oppdaterte åpningstider. 

Hos Surnadal alpinsenter kommer du høyt opp i terrenget. Som er et av de lengste skitrekka i landet får du flott utsikt og gode muligheter for turer videre. Alpinanlegget består av ca. 4000 meter velpreparerte løyper, og mange av løypene er godt egnet for nybegynnere og barn. Her finnes også varmestue med servering og skiutleie.  

Kun 15 minutters kjøring fra Åndalsnes, ligger Rauma skisenter. Dette er et dugnadsdrevet skianlegg i et av de fineste skiområdene på Vestlandet. Har får du skiglede for hele familien. Anlegget har nypreparerte løyper, 3 nedfarter, fint terreng for løssnøkjøring og kuleløyper for barna. 

Ute ved kysten, 15 minutter kjøring fra Kristiansund ligger Freikollheisen. Dette skianlegget er frivillig drevet i regi av Kristiansund kommune, og er kun åpent når vi har snørike vintre som i år. Anlegget har en heis, varmestue, en nedfart og tråkket turløype.

Trugetur

Har du testet å gå med truger? Det beste med truger er at du kan nesten gå hvor som helst! Finn et skogområde du har lyst å utforske og ta beina fatt. Om du ønsker kan du bruke staver for å holde balansen. Husk at du ikke kommer like langt som på ski, så ikke planlegg en for lang tur. Hos Norsk Tindesenter på Åndalsnes kan du leie truger hvis du ikke har selv. Ta kontakt med Tindesenteret for utleie. Her kan du også booke en guidet trugetur til utkikkspunktet på Trollstigen.

Vil du ha mer fart og spenning? Prøv kombinasjonen trugetur og airboard! Gå oppover fjellsidene på truger, og kast deg utenfor bakkene på det oppblåsbare luftbrettet. Tindesenteret stiller med guider som sørger for en trygg opplevelse, og etter endt tur er det tid for en hyggelig samling rundt bålet.

Glede på isen

I Kristiansund finner du ishallen Arena Nordvest som har en isflate på 10.000 m2, så her er det stor plass til å boltre seg på. Du finner en egen hockeybane, curlingbane, lengdeløpsbane og et stort område for frilek. Har du ikke egne skøyter kan du leie det, og det finnes også kiosk i hallen. 

I Isfjorden ligger uteanlegget Furulia skøyte og hockeybaner, som består av to baner. Her er det fri adgang og det er køller, keeperutstyr, baller og pucker til utlån. Det er god plass til flere hockeybaner samt til fri lek og frigåing på skøyter. Ønsker dere å komme som en felles gjeng og å ha et eget felt på banen så kan dette avtales nærmere med Isfjorden Idrettslag ved Skøytegruppa. En annen tilrettelagt og trygg skøytebane er Dalen i Molde.  

Når det er lengre kuldeperioder, finnes det ellers mange små og store tjern og vann hvor du kan stå på skøyter. Kanskje du vil prøve deg på skøyter oppover ei elv? På Nesjestranda kan du stå på skøyter oppover elva Røa, samtidig som du nyter naturen rundt deg. Andre populære vann å stå på skøyter på er Rensvikvannet og Vanndamman i Kristiansund, Damvatnet i Surnadal, Øverlandsvatnet i Molde og Gjerdsetvatnet i Rauma. 

Isfiske
Isfiske.
Photo: Mattias Fredriksson

Isfiske

Har du noen gang dratt fisk opp av et hull på isen? Dette er en aktivitet som både barn og voksne synes er gøy- spesielt hvis dere får fisk! Her gjelder de samme forhåndsreglene for trygghet på is som når du går på skøyter. Når du isfisker sitter du mye stille, så varme, vindtette klær og gode votter er nødvendig. Ta med noe å sitte på, en stolsekk eller sammenleggbar stol fungerer godt. Noe varmt å drikke gjør opplevelsen hyggeligere, ta med kaffe, te eller kanskje solbærtoddy. Av utstyr trenger du en isbor, pilk, agn, kniv og noe å bære med deg fangsten i. Møt opp på vannet om morgenen, for tidlig morgen og formiddag er det gode sjanser for at fisken biter. Skitt fikse! 

Klassikeren

For mange er ski ensbetydende med langrenn. Vil du gå i sporet? Vi har milevis med oppkjørte løyper. Følg med på skisporet.no eller løyper.net for å se hvordan forholdene er og hvor lenge det er siden det ble kjørt med tråkkemaskin. På disse sidene får du også god oversikt over de ulike løypene i området.  

Her kommer et lite utvalg av skiløyper: 

Osmarka i Gjemnes ligger snøsikkert til og her er kilometervis med løyper og fine rasteplasser. 

Grødalen i Sunndal har veldig fine løypeforhold, som er godt egnet til alle og enhver. Her er det også flere gapahuker og bålpanne med ved. 

Strengentrassen i Surnadal (merket som Surnadal Søya) har oppkjørte løyper og det er også fint å gå på randonee, truger, eller det går an å gå et stykke bare på beina også. Området er godt egnet for absolutt alle, fra barnefamilier til ungdommer på randonee, til eldre som har hatt storhetstida si. 

Fursetfjellet ligger på kommunegrensa mellom Molde og Gjemnes. Her er det fine løyper og stedet er et fint utgangspunkt for en rekke fine familieturer og trimturer. På solværsdager kan det være mye folk her. 

Skaret skisenter ligger 10 km fra Molde sentrum og har flotte oppkjørte løper som passer både for barnefamilier og treningsturer. Løypene kan også brukes som startpunkt for toppturer, og har flere ganger vært brukt i NM i nordiske grener. 

Bøstølen i Rauma, innerst i Innfjorden går det bomveg opp til Hersla, som er startpunktet for oppkjørte løyper innover mot turhytta “Fattig og rik” og i perioder er det også kjørt opp spor fra andre siden til Puskensetra og rundt Kammen. Felles løypenett med Stordal, som møtes ved Storvatnet. 
 

Pause
Pause.
Photo: Eline Karlsdatter Fladseth / visitnorthwest.no

Aketur fra Varden

Aking får det til å kile i magen hos små og store. Vil du kjenne sommerfuglene i magen og vinden i håret? Flere steder kan du ta med deg akebrett eller rattkjelke og i Molde har det blitt populært å ake fra utkikkspunktet Varden. Det tar ca. en time å gå opp til utkikkspunktet, og når du kommer til toppen har du fin utsikt over Moldepanoramaet. Belønningen for strevet er å suse ned bakkene og turen ned tar betraktelig kortere tid enn tiden du bruker på vei opp.   

Fottur, skitur eller trugetur? 

Mange av de flotte fotturene vi går på sommeren kan du fortsatt gå nå, velg selv om du vil gå til fots, bruke ski eller truger. Hva med å besøke Innerdalen på vinterstid? Denne vakre dalen er mye besøkt på sommeren, men også på vinterstid er dette et flott område å besøke. Vil du overnatte kan du leie enten KNTs Innerdalshytta eller Renndølssetra. 

  

Mer fra Nordvest...

Det er ingen grunn til å vente til du er her med å finne ut hva du har lyst å gjøre. Filtrer søket ditt og se hva vi har å tilby.

×
 • Filters
  Filter Your Search
  • Show More
  • No available filters
  • Show More
  • No available filters
  Clear Filters
 • View
 • Sort By
Filter Your Search
 • Show More
 • No available filters
 • Show More
 • No available filters
Clear Filters
Back To Top

Tilbake til toppen

Your Recently Viewed Pages