Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
Åmotan Bridge
Åmotan bridge.
Photo: Lediard Foto
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Naturen venter på deg! Hvorfor ikke ta en trimtur mens du er på farten? Her er tre enkle turer – og tre litt barskere turer du kan ta rett fra veikanten. 

Av: Tommy Fossum 

 

Seljebøvatnet, Ålvundfjord

Barnevogn? Eller rullestol? Det er i utgangspunktet ingen hindring på denne turen, for her er det tilrettelagt med fin grusvei, selv om det er noe bratt enkelte partier. Turen er også barnevennlig. Turen går i fint skogsterreng og det er fin utsikt sørover møt Ålvatnet eller Seljebøvatnet hvor det er etablert ny gapahuk og grill. 

Seljebøvatnet
Seljebøvatnet.
Photo: Sigrun Rødset

Åmotan, Gjøra.

En tur fra Jenstad og ned til Åmotan, som betyr Å’møte, altså elvemøte, er virkelig en tur i fossenes rike. Elver fra seks daler møtes i dette juvet hvor du har fjellgårder på begge sider. Tre av elvene stuper ned i juvet som fosser.  Området har en unik flora, hvor planter som trenger fuktighet trives svært godt. Nede i juvet er det rasteplass og du kan krysse elvene på bruer, og komme nær flere av fossene.

Mesteparten av turen ligger i et landskapsvernområde, og det anbefales å være med en guidet tur med kjentfolk gjennom www.visitwaterfalls.no

Sunndalen - Åmotan
Sunndalen.
Photo: Oddgeir Visnes

Knutslia/Knutsliøya, Grøa.

Nede ved elvebredden til Driva, like øst for Grøa, ligger noen fine fiskehøler som engelske lakselorder har brukt mye. De kalte området for «Pibe», etter at en av dem mistet nettopp pipa si i elva her.

Her nede ligger rester av et gårdbruk, Knutsliøya, som er et interessant bevis på at naturkreftene tar over dersom menneskene «melder seg ut» lenge nok. Det er småkupert terreng langs Driva og lett terreng å gå i.

Knutslia
Knutslia, Grøa.
Photo: Karen Fossum

Ekkertind, øvre Sunndal.

Ekkertind 1189 moh, er Sunndals svar på Prekestolen, og har seilet opp som et svært populært turmål de siste årene. Dette er stedet hvor du kan få tatt spektakulære bilder ned mot Gravemgårdene i Sunndalen, der pulsåren i dalen, Driva, svinger seg nedover.

Gjørashaugen ligger like ved og er et eget naturreservat, blant annet fordi det er mange vegetasjonstyper og er en av de mest artsrike lokalitetene i Møre og Romsdal.

Turen starter ved Vollan gård, via Vollasetra. Setra er en koselig selvbetjent hytte, her er det fint å overnatte om en ønsker dele opp turen. Alternativt kan du parkere på Gjøra og gå opp via Gjørashaugen.

Ekkertind
Ekkertind.
Photo: Sigrun Rødset

Flånebba, Ålvundeid

Fra toppen av Flånebba (1147 moh) ser du innover Trollheimen, ned i Sunndalsfjorden og mot Sunndalen og Litldalen – og inn i Øksendalen. På helt klare dager kan du se både til øya Grip og det mektige Snøhetta-massivet. Turen kan fortsettes til nabotoppen Smisetnebba.  Turen går på merket og godt synlig sti og på turen opp kan du nyte utsikten mot Innerdalen og Innerdalstårnet.

Flånebba
Flånebba.
Photo: Sigrund Rødset

Vettafjellet, Sunndalsøra

Vettafjellet (969 moh) byr på en spektakulær utsikt mot Sunndalsøra, utover Sunndalsfjorden og ned i Øksendalen. Turen starter frå parkeringsplass på Svinberget, som ligger 234 moh. Det er tydelig sti oppover lia i forholdsvis bratt terreng, enkelte bratte parti. Fin utsikt store deler av turen.

Turbeskrivelser

Alle disse turene og flere turtips i Sunndal og området rundt finner du på morotur.no

Litt barskere turer

Ekkertind, Flånebba og Vettafjellet er litt barskere turer enn de tre du leste om lengre opp i artikkelen. Men, vel verdt den ekstra innsatsen. 

Vettafjellet
Vettafjellet.
Photo: Sigrun Rødset
Your Recently Viewed Pages