Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
Kurt Asle Arvesen
Kurt Asle Arvesen.
Photo: Møre og Romsdal Reiseliv
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Han vet hva han snakker om

Kurt Asle Arvesen (42) fra Eresfjord i Nesset kommune er en av Norges mest profilerte syklister gjennom tidene. Han ble U23 Verdensmester i 1997 og proff året etter. Han har vært sportsdirektør i et av verdens beste profflag, Team Sky, og i dag er sportslig leder for det norske kontinentallaget Uno-X Hydrogen Development Team.

Publisert 08.03.2017
 

Kurt Asle kan se tilbake på en innholdsrik karriere med fem Tour de France og en etappeseier, og to etappeseire i Giro de Italia. 42-åringen har to ganger vunnet Danmark Rundt, og har til sammen åtte NM-gull.

Her er Kurts Asles tips til sykkelturer på landevei og med offroad (MTB) i et distrikt han kjenner ut og inn etter utallige treningstimer på to hjul:
Sykkel på Atlanterhavsvegen
Atlanterhavsvegen.
Photo: Mattias Fredriksson

1: Atlanterhavsveien

- En unik opplevelse i havgapet mellom øyene. Kan kombineres med en rundtur ute på Averøya, sier Kurt Asle om en sykkeltur på veien som er kåret til århundrets byggverk i Norge. Atlanterhavsveien er anlagt over en rekke øyer og skjær med åtte bruer. Har vunnet en rekke kåringer som verdens beste - og også som Norges beste sykkeltur. Nasjonal turistveg Atlanterhavsveien fra Kårvåg til Bud er 36 km lang.

Sykkel opp trollstigen
Sykkel opp trollstigen.
Photo: Mattias Fredriksson

2: Trollstigen

- En tøff og brutal tur med spektakulær stigning. Flott kafe og enorme utsiktspunkter på toppen hvor du kan nyte praktfullt natur og glede deg til nedover turen, sier Kurt Asle om en av Norges største turistattraksjoner. Trollstigen er en stor og dramatisk naturopplevelse. Veien slynger seg oppover fjellet i 11 hårnålssvinger. På toppen er man 858 meter over havet. Helt siden veien ble åpnet i 1936 har den vært en turistmagnet.

Langfjorden rundt
Langfjorden rundt.
Photo: Magnus Roaldset Furset

3: Langfjorden Rundt

- En 100 km lang rundtur Eidsvåg - Eresfjord- Åfarnes - ferge til Sølsneset - Ranvik - Eidsvåg. Tøff stigning opp Vistdalsheia. Naturlig siesta med kaffe og svele på ferga mellom Åfarnes og Sølsneset, forteller Kurt Asle om Landfjorden rundt. En velkjent runde for mange aktive syklister.

     Tør du prøve deg på denne turen?
Tør du prøve deg på denne turen?.
Photo: Erik Hattrem

4: Aursjøveien

Lang rundtur Eidsvåg - Eikesdal - Sunndal - Eidsvåg med både grus og asfalt. Tøff stigning opp Finnsetlia. Ta med lykt på grunn av mørk tunnel, sier Kurt Asle Arvesen om Aursjøveien. Sykkelturen fra Eikesdalen, opp Finnsetlia til Aursjøen, er en virkelig styrkeprøve, men en svært populær tur for syklister. Veien flater ut mot Aursjødemningen. Her ligger Aursjøhytta (DNT) som er betjent i sommersesongen.

Innerdalen
Innerdalen, Sunndal.
Photo: Øyvind Opdøl

5: Innerdalen

- Start på butikken i Ålvundeid. Lett og fin tur på asfalt og grus til Innerdalshytta, ca 30 km tur-retur, er Kurt Asles beskrivelse av denne turen. Innerdalen i Sunndal er av mange omtalt som Norges vakreste fjelldal. Innerdalen er en øst-vestgående dal i Sunndal, 10 km fra Sunndalsøra, adkomst via riksvei 70. Innerdalen er innfallsport til Trollheimen. Enkelte bratte partier.


Les mer

Your Recently Viewed Pages