Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
Krona på Romsdalsmuseet
Krona.
Photo: Jens Lyngstad
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

- Prikken over den romsdalske i

Litt utenfor Molde sentrum, omgitt av vakker natur, dammer og dyreliv finner vi et unikt museum hvor det tradisjonelle møter det moderne. Det nye museumsbygget Krona ruver høyt over Molde med sine 22 høydemeter og representerer den spektakulære naturen i Romsdalen. - Romsdalsmuseet er noe for alle, hele året og på en bedre måte enn før, forteller museumsdirektør Jarle Sanden.

Publisert 07.03.2017


Inspirert av naturen

Det nye museumsbygget Krona sto ferdig i februar 2016 og ble åpnet av statsminister Erna Solberg. Jarle Sanden forteller at arkitekt Reiulf Ramstad lot seg inspirere av fjellene i fylket og brudekronen på museet med tagger og spir. Arkitekten mente også at når Romsdalsmuseet tar vare på verdifulle gamle trehus, skulle det bygges et nytt og moderne museumsbygg i massivtre. 

- Dette skaper en slags kontakt, med tradisjon på den ene siden og det nye bygget på den andre, forteller museumsdirektøren.
Museumsdiretør Jarle Sanden
Museumsdirektør Jarle Sanden.
Photo: Jens Lyngstad

Lokalhistorie i fokus

Romsdalsmuseet i Molde er regionsmuseum for en rekke kommuner. Museet er 3.500 kvadratmeter stort og inneholder bygnings- og gjenstandssamlinger, samt bibliotek, lokalhistorisk arkiv og bunadsproduksjon. Romsdalsmuseets viktigste oppgave er å ta vare på lokalhistorien, sikre kulturarv og å formidle historier om Romsdal. Jarle Sanden påpeker at de også ønsker å satse på flere morsomme aktiviteter for barna ved museet. Her kan barna både kle seg ut i gamle klær, bygge små lafta hus og leke i trebåter på innsiden av museet.

Inne i Krona
Krona innvendig.
Photo: Jens Lyngstad

Bli med inn i Krona - se video:

Egen kafé og museumsbutikk

Det nye bygget har eget auditorium med 87 plasser med faste videovisninger om Romsdal. Her finner man også en egen museumsbutikk og Kafé Mali. I kafeen får man kjøpt både rykende ferske vafler, kaffe, saft og andre spennende godsaker for både store og små. Uteområdet ved museet er åpent for alle og de siste årene har Moldejazz arrangert utendørskonserter ved Romsdalsmuseet, til stor fryd for publikum.

Kafe Mali
Kafe Mali.
Photo: Møre og Romsdal Reiseliv

Den moderne kunstens bestefar

Romsdalsmuseet og Krona er gode møteplasser og formidlingsarenaer. I det nye bygget kan du oppleve "Romsdalshistorier" som er en fast utstilling på museet, i tillegg til 5-6 skiftende utsilinger per år.

Krona har også et eget Schwitters-rom. Museumsdirektøren forteller at Kurt Schwitters var en tysk kunstner som måtte flykte fra nazistene i Tyskland på 1930-tallet fordi han skapte en kunst som naziregimet ikke likte. Kurt Schwitters blir gjerne kalt den moderne kunstens bestefar og holdt til i Norge i ca. 10 år, hvor han tilbragte mye tid i Molde om sommeren. Sanden påpeker at: - Det å ha hans historie her blir en slags prikk over den romsdalske i.


Les mer

Your Recently Viewed Pages