Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
Kompani Lauritzen
Kompani Lauritzen.
Photo: Matti Bernitz / TV2
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Har du også lagt merke til det spektakulære landskapet og de luftige opplevelsene i «Kompani Lauritzen» på TV2 denne våren? Innspillingen har foregått i tindehovedstaden Åndalsnes, hvor deltakerne har blitt satt på prøve. Har du lyst til å prøve deg? Opplev stupbratte fjellsider, smaragdgrønne elver og frodige fossefall – velkommen til Åndalsnes. 

Tekst: Eline Karlsdatter Fladseth

Romsdalsstigen Via Ferrata 

Har du lyst på en luftigere opplevelse er Via Ferrata å anbefale. Deltakerne i «Kompani Lauritzen» får prøve seg på deler av Romsdalsstigen, og noen av dem opplever virkelig mestringsfølelsen. Har du også lyst til å kjenne vinden i luggen og kribling i magen? Dette er en opplevelse for livet! Via ferrata er italiensk for «jernvei» og er en tilrettelagt klatreløype. Søker du spenning og har lyst å utfordre deg selv er dette noe for deg. Her får du tirret høydeskrekken, og det med storslått utsikt over Romsdalen. Du kan velge mellom to ulike ruter. Introveggen er en luftig klatrerute på 4-3 timer for folk flest. Du bør være i normalt god fysisk form. Ruta Vestveggen er for de som er i over gjennomsnittet god form, og mester ferdsel i bratt terreng. Du vil i løpet av turen bestige flere luftige partier og fritthengende broer. Vi anbefaler å bruke guide når du klatrer, men det er også mulig å leie utstyr og klatre selv for de mer erfarne.

Via Ferrata Kompani Lauritzen
Via Ferrata Kompani Lauritzen.
Photo: TV2

Rampestreken – allerede en instagramfavoritt

580 meter over havet ligger utsiktsplattformen Rampestreken. I tv-serien har vi sett deltakerne bære tunge sekker og ikke har de spist mat på lang tid. Dette gjør turen deres svært utfordrende. Er du i middels god form og har spist frokost tar turen tur/retur ca to. timer. Turen opp er bratt, og noen partier har mye glatte røtter, det er derfor satt opp håndlister. Det oppfordres til å bruke disse for at stien ikke skal bre seg utover terrenget. Vel oppe får du god utsikt over Åndalsnes. Ta med kamera, utsikten og opplevelsen når du går utover plattformen er helt spesiell!  

Om du ønsker en litt lengere tur kan du gå videre til Nesaksla. Følg Romsdalstrappa videre 15-30 min gange oppover mot toppen. Turen opp har flere fine sitteplasser og på toppen kommer du til ei steinhytte. 

Kompani Lauritzen Rampestreken
Rampestreken Kompani Lauritzen.
Photo: TV2
Kompani Lauritzen
Kompani Lauritzen.
Photo: Matti Bernitz / TV2
Romsdalstrappa Kompani Lauritzen
Rampestreken.
Photo: Tv 2

Norsk Tindesenter

Dette ikoniske bygget ved havna i Åndalsnes sentrum huser blant annet Norges høyeste innendørs klatrevegg med ruter for alle mellom 3-103 år. Her kan du klatre uansett vær, og det finnes 60 ulike klatreruter av ulik vanskelighetsgrad. I bygget finnes også Norsk Tindemuseum som er en utstilling som legger opp til interaktivitet. Her får du blant annet testet hvordan det er å dingle i hengetelt i en fjellvegg eller kjenne suget av å suse ned fjellsider som en basehopper. Tindesenteret ligger helt nede ved fjorden, og her kan du leie både havkajakk og SUP direkte fra havnebassenget. 

Tindesenteret på Åndalsnes
Tindesenteret.
Photo: Møre og Romsdal Reiseliv

Opplev elva Istra

Åndalsnes byr på smaragdgrønne elver som selv om sommeren har ganske kaldt vann. Deltakerne i Kompani Lauritzen må svømme over Istra og for flere blir dette en iskald opplevelse. Men hvorfor bade når du kan stå på SUP? Elva Istra er en smal elv som bukter seg fint nedover og munner ut i Rauma. Her kan du padle rolig nedover på den grønne elva og nyte naturen rundt deg. Det finnes flere guidede turer, så her er det noe for både naturnyterne og de eventyrlystne. Kanskje du vil prøve en versjon hvor du får krysse elva ala «Kompani Lauritzen»? Har du egen SUP, våtdrakt og vest kan du ta padleturen på egenhånd. Pass da på å velg en strekning hvor det ikke er noen farlige stryk. 

Istra
I kompaniets fotspor

Har du lyst til å gå turen til Rampestreken med sandsekker slik som Kompani Lauritzen gjorde? Eller vil du gjøre et forsøk på krysse elva Istra for å se om du kan gjøre det raskere en deltagerne? De lokale friskusene i Friluftslek og på Norsk Tindesenter har skreddersydd aktiviteter hvor du får gjøre nettopp dette! 

Du kan bestille aktivitetene her: 

Kompani Lauritzen SUP tur på Istra
Til Rampestreken ala Kompani Lauritzen 
Introveggen ala Kompani Lauritzen 
Vestveggen ala Kompani Lauritzen 
 

Mer fra Romsdalen...

Det er ingen grunn til å vente til du er her med å finne ut hva du har lyst å gjøre. Filtrer søket ditt og se hva vi har å tilby.

×
 • Filters
  Filter Your Search
  • Show More
  • No available filters
  • Show More
  • No available filters
  Clear Filters
 • View
 • Sort By
Filter Your Search
 • Show More
 • No available filters
 • Show More
 • No available filters
Clear Filters
Back To Top

Tilbake til toppen

Your Recently Viewed Pages