Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
Tips til hjemmeferie
Tips til hjemmeferie.
Photo: Eline Karlsdatter Fladseth/Visitnorthwest
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Synes du ventetiden kan bli litt lang? Vi blir alle påvirket av coronaviruset og forhåndsreglene vi må ta. Lider du av brakkesyke, trenger du en pause fra hjemmekontoret, eller kanskje noen tips til hva du kan gjøre sammen med barna? I Nordvest har vi godt med plass rundt oss. De fleste av oss kan heldigvis komme oss litt ut i naturen, og samtidig holde anbefalt avstand til andre mennesker. Vi har funnet frem 8 tips til deg som du kan gjøre i nærområdet ditt!

Tekst og foto: Eline Karlsdatter Fladseth

1: Turer i nærområdet

Er du klar for å ta beina fatt? Nordvest byr på mange fine vandreturer. Kanskje finnes det noen turer i nærområdet ditt som du ennå ikke har gått. Nå er tiden for å oppdage glemte perler – finner du en ny favorittur like i nærheten?

Ved kysten smelter snøen raskt og det begynner kanskje allerede å bli grønt noen steder? Misundtrappene er Norges lengste steintrapp, med 2200 trinn opp til Rørsethornet. Opplevelsen er luftig og utsikten upåklagelig, og det er godt tilrettelagt både med skilting og parkering. I Kristiansund finner du Havstien, og her får du oppleve fantastisk havutsikt og nærkontakt med sjøen. Terrenget er ganske kupert, men det er bygd både bruer og trapper for å gjøre turen fremkommelig.

En tredje turperle er Farstadstranden med stiforbindelse til Nordneset fyr og Julshamna. Her går du på gruset vei og turen er barnevognvennlig. Hva med å pakke sekken og ta en piknik på Farstadstranden etter endt tur?

Farstadstranden
Farstadstranden.
Photo: Eline Karlsdatter Fladseth/visitnorthwest.no

Farstadstranden byr på en fin turopplevelse og gode muligheter for å brenne litt energi for store og små.

2: Fisk din egen middag

Å dra på fisketur er kanskje ikke det som blir prioritert av mange i en travel hverdag. Vi har fullt av fine muligheter, av både sjø og vann rundt oss. Her trengs ikke fancy utstyr, men ei fiskestang er grei å ha. Finn deg en brygge eller et svaberg, og kanskje du er så heldig at du kan diske opp med egenfisket torsk til middag?

3: Finn din indre gartner

Begynn med erteskudd, det er superenkelt og gir motivasjon for videre dyrking! Dette er en fin aktivitet å gjøre sammen med barna. Her kan du bruke tørkede gule erter som du kjøper i vanlig dagligvarehandel. Fyll en krukke med jord, strø så erter oppå jorden og vann godt. Du trenger ikke å dekke ertene med jord. Etter noen dager begynner erteskuddene å gro og etterhvert du har ferske ingredienser til brødskiva og salaten. Nam!

4: Telttur i hagen

Lengter du etter fjellet og gjerne vil bruke mer tid ute? Slå opp teltet i hagen! Du får testet teltet før kommende sesong og det er kjekt å få litt variasjon i dagene når vi er sammen med de samme menneskene hele tiden. Hvis du ikke har egen hage er det ikke langt unna nærmeste skogholt. Finn en jevn plass og slå opp teltet på, ta med reinsdyrskinn eller andre varme liggeunderlag. Hvis du er av den sporty typen kan du jo teste og sove utendørs på vinterstid!

5: Tre på rad

Ta med barna, gå en tur i fjæra og let etter runde, fine steiner. Du trenger 6 stykker i noenlunde lik størrelse. Ta med steinene hjem og mal et motiv på tre av dem, og et annet motiv på de andre tre. La dem tørke, og dere er klare for å spille tre på rad. Hvis du tenner et bål i fjæra og har med kakao i sekken, så har du plutselig brukt en halv dag!

Tre på rad
Tre på rad.
Photo: Eline Karlsdatter Fladseth/visitnorthwest.no

La barna (eller de voksne) velge hvilket motiv de ønsker på sine spillebrikker. Brikkene kan brukes både innendørs og utendørs.

6: Lag din egen gatekunst

Hvis du har asfalt eller betong utenfor husdøra, så kan du med enkle grep lage ditt eget, midlertidige kunstverk. Du trenger bare kritt, gjerne i flere farger. La barna utfolde seg, eller kanskje dere skal ha en konkurranse om hvem som lager det vakreste kunstverket? Vinneren kan jo kåres over facetime av noen dere savner!

7: Ta deg en kjøretur

I nordvest har vi flere nasjonale turistveier, men er det ofte sånn at vi kun drar dit når vi har besøk fra andre steder? Nå er det lite trafikk på veiene og du får opplevelsen nesten for deg selv. Ta deg en kjøretur på Atlanterhavsveien, og nyt det rufsete været. En annen fin kjøretur kan være å dra fra Edøya på Smøla, og over til Veiholmen. Smør med deg nistepakke og finn en fin avstikker for å nyte en rolig lunsj.

Atlanterhavsvegen
Atlanterhavsvegen.
Photo: Eline Karlsdatter Fladseth

Atlanterhavsveien er en opplevelse uansett vær.

8: Gi deg selv tid til å finne roen

Mange lever hektiske liv, og stress blir av mange sett på som den nye folkesykdommen. Bruk tiden på å senke skuldrene, finn roen og nyt stillheten rundt deg. Har du testet yoga eller mindfullness? Her kan du bli med på en time på nett, mange livestreamer yoga og treningstimer nå.

Finn roen
Finn roen.
Photo: Eline Karlsdatter Fladseth/visitnorthwest.no

Hvis du synes yoga og mindfullness blir for tamt kan du ta med barna - det blir en helt annen opplevelse!

Sove ute?

Stadig flere ønsker å sove utendørs, også på vinteren. Her er våre tips for å lykkes.

1. Ull er gull, ta med et ekstra skift i tilfelle du blir våt

2. Invester i en god vintersovepose.

3. Like viktig er et godt liggeunderlag som isolerer godt. Her kan du også bruke reinsdyrskinn.

4. Sørg for å være varm (og ha tom blære) før du legger deg i soveposen.

5. Vær aktiv, og få opp kroppstemperaturen – en varm kropp varmer opp soveposen raskere.

6. Du har mye varmetap fra hodet - sov med lue, hals og votter.

7. Legg klærne dine mellom deg og liggeunderlaget – da er de varme når du står opp.

8. Prøv med én overnatting, du trenger ikke gå så langt.

9. Ta med hodelykt.

10. Nyt naturen.

God tur og sov godt!

Nordvest tilbyr også …

Her kan du søke etter opplevelser og overnattingsmuligheter. Ingen virus kan hindre oss i å drømme!

×
 • Filters
  Filter Your Search
  • Show More
  • No available filters
  • Show More
  • No available filters
  Clear Filters
 • View
 • Sort By
Filter Your Search
 • Show More
 • No available filters
 • Show More
 • No available filters
Clear Filters
Back To Top

Tilbake til toppen

Your Recently Viewed Pages