Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
Innerdalstårnet - innerdalen- norges vakreste dal
Innerdalståret.
Photo: Foto: Erik Hattrem
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Skråblikk og reiseskildringer

Bli med journalist Erik Hattrem på tur for å bli bedre kjent med noen av våre utvalgte turer.


Innerdalstårnet12

 

 

Romsdalseggen

 

 

Kongen6

Varden

 

 

Skåla

En skotte med gåstaver og ei rosakledd gaselle

Bare noen minutter med bil fra Sunndalsøra sentrum starter det som ligger til rette for et vanvittig eventyr, i selveste Trollheimen. Rik på både kulturhistorie og med et dramatsik bakteppe hvor Norges oppbygging etter andre verdenskrig truet med å legge hele dalen under vann.

På turen opp til Innerdalstårnet ble historien om bonden Øystein Opdøl fortalt. I starten var han den eneste som ikke ville demme opp Innerdalen til kraftutbygging. Når du ser bildene fra vår tur, vil du lure på hvordan det hadde seg at bare én mann sto i mot. På 50-60-tallet så mange gull og grønne skoger, skitrekk og bilveier som fremtiden for denne naturperlen. Vår digitale markededsanvarlig har vært på tur, denne gang med både Veronica Liabø Johansen og den skotske journalisten og idrettsmannen Sean McFarlane.

Han skriver blant annet: Selv har jeg valgt noen gamle, slitte Nike Free 5.0 som er like behagelig å bruke våte som tørre. Neida. Joda. Men det var liksom litt eksperimentering også, etter å ha blitt utsatt for familiær hets fra et søskenbarn som tror at rådyre terrengsko er det eneste som nytter i fjellet.

 

 

Romsdalseggen - turen du husker resten av livet

Fra Åndalsnes kan du i sommersesongen ta buss hver dag til startpunktet i Isfjorden.  Starten er ved Venjedalssetra, der ligger en parkeringsplass. Opp til denne parkeringsplassen er det bomvei som koster 75,- kroner om du kommer i egen bil. Tar du bussen fra Åndalsnes er billetprisen 140,- for voksne og 75,- for barn.

Turen over Romsdalseggen går midt i Norges vakreste fjellverden – med en utsikt som kan ta pusten fra den mest erfarne fjellvandrer: Her er fjell og fjord, tinder og fosser på alle kanter. Sommeren 2016 gikk journalist Erik Hattrem turen sammen med Veronica Liabø Johanen..

Han skriver blant annet: I min verden er det alltid turfølget. Det er kombinasjonen av naturens estetikk og humørfylte folk med levende humor som gjør susen.  Det var derfor jeg inviterte med med Veronica Liabø Johansen til å gå over Romsdalseggen. Dagene før turen ble vi enige om å ikke stole på hva værmeldingene tilsa, sekkene skulle pakkes solide nok til å leve i en post- apokalyptisk verden. Neida. Joda.Uansett,  væromslag og småsult skulle ikke ødelegge turen.

 

 

 

Sengeselgeren kastet seg ut fra fjelltoppen etter salgsforsøk - jeg og Ingvild Nistad gikk ned igjen med godt humør

Journalist Erik Hattrem var ute på en kjapp topptur til Kongen med Ingvild Nistad og Kari Synnøve Hjelme fra Økonomisenteret på Åndalsnes da tilfeldigheter slo inn over dem med både god humør og spektakulære sprang fra 1600 meter over havet.

Han skriver blant annet: Jeg har i mitt liv sett mange fjellvann. Synet av dette vannet, med en grønnblå kombinasjonsfarge som ord knapt kan beskrive og ingen fotografier noen sinne vil rettferdiggjøre. Både på grunn av at omgivelsene ikke blir de samme på et todimensjonalt foto, ei heller fargene av vannet i kontrast mot de nøytrale gråfargene i stein og ur. Fonna som ligger over med sine kvikksølvlignende toner gir et rått synsinntrykk. Og smaken av dette vannet? Imsdal ble tømt ut.

 

 

En enkel gåtur i Molde

Fra Molde sentrum kan du spasere uansett form og alder etter en meget godt merket tur-rute opp til byens utsiktspunkt Varden. Du kan for eksempel velge å gå den traffikerte grusveien opp og ned den gamle stien, eller omvendt. På onsdager er den historiske Storlihytta åpen fra kl 10 til 20. Der er det kiosksalg som tar kort/kontant/Vipps og Mcash.

Turen starter i sentrum, gjennomRomsdalsmuseet og opp veien som én gang i tiden fraktet keiser Wilhelm II og hans følge til Storlihytta. Fra Storlihytta er det videre turveg til Varden. Varden er 407 m.o.h og er et utsiktspunkt. Våren 2016 gikk journalist Erik Hattrem turen.

Han skriver blant annet: Storlihytta i Molde har en rik historie. Det er også en obligatorisk øvelse å gå opp hit om du bor i Molde. Og nå som den gamle stien opp fra Hatlelia er blitt rene tur-autostradaen, finnes det ikke noen unnskyldning for å holde seg unna. Det gjelder også de som sitter i rullestol, for veien opp er bratt, men utrolig strøken, bare vent så skal jeg vise deg noen bilder.

 

 

 

Én var lagkaptein mot Real Madrid i Champions League, den andre ble 2011 VMs allstar venstreving

Erik Hattrem var Dagbladet journalist på jakt etter sladderstoff da Håvard Tvedten giftet seg med Guro Fostervold, nå Tvedten. Han var fotballkommentator i radio da Knut Anders Fostervold fikk kjørt seg i Champions League mot Roberto Carlos og hans Real Madrid. Sommeren 2016 fikk han bli med svogrene Fostervold og Tvedten på fjelltur til Moldes høyeste fjell, Skåla.

Han skriver blant annet: Det er ikke så mange som går denne rundturen. Ikke er den spesielt godt markedsført, ikke godt tilrettelagt med parkering, sherpa-lagde trapper, stålplatestier og arkitekt-tegnede utsiktspunkt. Men den er en fantastisk opplevelse. Nivået under turen over Romsdalseggen. Romsdalseggen-lett, er en grei beskrivelse. Men den bør merkes.

Your Recently Viewed Pages