Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
Trollstigen
Trollstigen.
Photo: Visit Northwest
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Nasjonal Turistveg Geiranger - Trollstigen er en av Norges mest dramatiske og best besøkte attraksjoner. Trollstigen er en visuell nytelse som kribler i magen når man skuer ned mot dalbunnen.

En opplevelse for livet

Trollstigen er et av Norges fremste turistvei-ikon, og byr på spektakulære opplevelser i hver av de 11 hårnålssvingene som slynger seg opp etter fjellsiden. Noen steder er veien hugget inn i fjellet, andre steder er den bygd opp med steinmurer. En imponerende bru i naturstein krysser Stigfossen.

Nasjonal turistveg Geiranger – Trollstigen er en veistrekning som går gjennom vestnorsk natur på sitt mektigste. Her får du svimlende utsikt over bratte fjellsider, høye fossefall, dype fjorder og fruktbare daler. Veien er omkranset av majestetiske fjell som Kongen, Dronninga og Bispen. Selve veistrekningen som betegnes Trollstigen er ikke spesielt lang, men Nasjonal Turistveg fra Geiranger til bunnen av Romsdalen, er 10 mil. 

 

 

 

Trollstigen
Trollstigen.
Photo: Jarle Wæhler

Den fantastiske utsikten er tilrettelagt for besøkende

Selve Trollstigplatået og de to spektakulære utsiktspunktene som gir full skue over landskapet, er arkitekttegnet av Reiulf Ramstad Arkitekter. Alt er bygget i stål og glass og gir god beskyttelse mot vær og vind. 

Konstruksjonen er laget slik at den går i ett med omgivelsene, stedvis hugget inn i fjellet, mens andre deler er bygget opp med steinmur. 

Her er man sjelden alene

I høysesongen kjører det om lag 2000 biler forbi Trollstigplatået. Med andre ord, hvert tiende sekund kommer det en bil forbi denne populære utsiktsposten, fylt med skuelystne turister. 

Det er ikke bare motoriserte kjøretøy du møter på din ferd i Trollstigen. Stadig flere velger å forsere strekningen på sykkel. I sentrum av Åndalsnes finnes en ordinær sykkelutleie og hos hotell Aak har de el-sykler hvis man ønsker en behageligere måte å komme seg til toppen.

Fotturer fra Trollstigen

Over Trollstigen med buss

Når du først er i området

I sentrum av Åndalsnes ligger Tindesenteret, et arkitektonisk og spennende bygg verdt ett besøk. Norsk Tindesenter har sin rot i det mangeårige arbeidet til klatrepioner Arne Randers Heen (1905-1991) som store deler av sitt liv samlet inn historisk materiale fra norsk tindesport. Prosjektet med å bygge Norsk Tindesenter, slik det fremstår i dag, kom igang i 2006. 

Grunnsteinen i prosjektet bygger på arven Arne Randers Heen og hans kone Bodil Heen testamenterte til kommunen etter sin død, gjennom stiftelsen Norsk Tindemuseum. Norsk Tindesenter åpnet 13. mai 2016, og med dette videreføre drømmen og det fremsynte arbeidet til legenden Arne Randers Heen.

Bli med inn i Tindesenteret.

Tindesenteret på Åndalsnes
Tindesenteret.
Photo: Møre og Romsdal Reiseliv

Se våre beste tilbud

Her er et utvalg kjente aktører som gjør alt de kan for at turen din skal bli så bra som mulig.