Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Sett føttene i en av Norges flotteste fjellverdener. Oppe på Romsdalseggen har man orkesterplass til å se ut over Romsdalsfjellene, med Trollveggen, Romsdalshorn og Vengetindene som de mest markante.

En luftig tur

Langs eggen ser du også over til Kongen, Dronninga og Store Trolltind. Du kan se helt ut til Molde by og Norskehavet. Langt der nede i Romsdalen slynger Rauma elv seg gjennom dalen, og vi kan skimte toget på Raumabanen.

Den luftige turen med panoramautsikt over noen av Vestlandets flotteste fjell, er også på listen til Den Norske Turistforeningen over de mest populære fjellturene i Norge.

Den 10 km lange turen over Romsdalseggen går 1329 meter over havet på det høyeste, men kan tilpasses ulike vanskelighetsgrader.

- Romsdalseggens særpreg er at den byr på utsikt og opplevelser hele veien. Man går ikke fra et sted til et annet for å oppleve noe der. Opplevelsen og wow-følelsen er med deg hele veien, sier Hilde Gråberg Bakke, Romsdal Reiseliv og Handel, om fotturen som på få år har blitt en attraksjon og nok et reiselivsfyrtårn i Romsdal.

Rampestreken ved Romsdalseggen
Rampestreken ved Romsdalseggen.
Photo: Matti Bernitz /Visitnorway

En variert tur

Området byr på et variert landskap, fra skogen i Vengedalen, der Vengetindene ruver majestetisk i bakgrunnen, til luftige fjelltopper med storslått utsikt.

Panoramaet på toppen gir deg 360 graders utsikt til noen av Norges mest kjente fjelltopper; Romsdalshorn, Kongen, Dronningen, Bispen og Trolltindene. Langs Romsdalseggen er det et godt dekke av vegetasjon langs store deler av stien.

Stien går på toppen av Romsdalseggen. Den er bred og god, med enkelte smalere, brattere parti ved Halsaskaret og Mjølvaskaret. Svak nedstigning fra Mjelvafjellet ned mot Nesaksla. Beregn å bruke god tid på siste delen, der stien snor seg bratt og vakker ned mot Åndalsnes.

Deler av stien kan innimellom være både våt og glatt. Bruk gjerne staver, dette kan være en god støtte på vei nedover mens du ser den flotte utsikten forandre seg.

Romsdalstrappa og Rampestreken

Se våre beste tilbud

Her er et utvalg kjente aktører som gjør alt de kan for at turen din skal bli så bra som mulig.

Overnatting nær Romsdalseggen

Det er ingen grunn til å vente. Start planleggingen i dag!

×
 • Filters
  Filter Your Search
  • Show More
  • No available filters
  • Show More
  • No available filters
  Clear Filters
 • View
 • Sort By
Filter Your Search
 • Show More
 • No available filters
 • Show More
 • No available filters
Clear Filters
Back To Top

Les mer

Your Recently Viewed Pages